Friday, June 14, 2024

Če iščete učinkovito, raznoliko in zabavno dieto, za razliko od mnogih, ki zahtevajo uživanje brezokusnih in monotonih živil, bo za vas idealna barvna dieta.


Če pogledamo raziskave, ki so proučevale njen učinek vidimo, da lahko z barvno dieto varno shujšate tudi do pet kilogramov na mesec. Ker dieta ne bazira na stradanju, jo lahko koristite vse življenje, piše Selfgrowth.

Ponedeljek obarvajte belo

Kuhan krompir, banane, riž, mleko, mozzarela, špageti, kuhana jajca, piščančje prsi in cvetača spadajo med bela živila. Za njih vseeno velja, da jih je potrebno jesti previdno, saj vsebujejo ogromno ogljikovih hidratov.

Rdeči torek

Torek zapoveduje rdeči grah, paradižnik, rdeče vino, rdečo papriko, jagode, češnje in grozdje, ki so polni antioksidantov in vitamina C. Elementi, ki obarvajo sadje in zelenjavo, pozitivno delujejo na cirkulacijo in povečanje tonusa mišične mase.

Zeleni ob sredah

Zelena zelenjava in sadje, kivi, zeleni čaj, kumarice, brokoli in podobna živila so dovoljena ob sredah. Vsebujejo ogromno klorofila in magnezija, ki pozitivno delujeta na živčni in mišični sistem, kot tudi na hormonsko ravnotežje.

Četrtek – barva sončnega zahoda

Med oranžna živila štejemo korenje, papajo, lososa, mango in bučke. Ta živila so bogata z antikancerogenimi snovmi in pozitivno delujejo na upočasnitev procesa staranja.

Vijolično v petek

Črno grozdje, borovnice, črni ribez in češplje so zdrava živila, bogata z različnimi nutrienti za normalno delovanje organizma.

Sobotno rumenilo

Predzadnji dan v tednu ima dovoljenje za ananas, breskve, marelice, rumeno papriko, jabolka, koruzo, med, rumenjake… Ob sobotah si lahko privoščite tudi pivo. Rumeno sadje in zelenjava sta bogata s karotenoidi, ki imajo močno antioksidativno delovanje.

Brezbarvna nedelja

Ob nedeljah se po zapovedi te diete lahko pije samo mineralna voda. Pred končno odločitvijo, da sprejmete barvno dieto za svojo, se posvetujte z zdravnikom.

Kategorija:   Hujšanje, Novice
Naslednji prispevek

Boleča menstruacija – dismenoreja

13 junija, 2012 0