Monday, June 24, 2024

 


Tekaču je ima Kenneth Pinyan, prihaja iz Seattla in je po izobrazbi letalski inženir. Kennethova tekma pravzaprav kaže na ljubezen do živali, oz. do določene vrste živali: Konjev.

Nič nevsakdanjega, številni fiktivni junaki so ljubili svoje živali. Don Kihot  in Rocinante sta bila nerazdvojiv par, Gargamel pa je kljub svoji čudni naravi, ljubezen namenjal svojemu pomočniku mačku Azrielu. Njihova ljubezen je bila vedno v mejah platonske, a Kennethova ljubezen do konj, ni.

Njegova izpoved, kot tudi izpoved njegovih enako mislečih prijateljev, je dokumentirana v filmu z zanimivim naslovom ZOO. Film je pravzaprav rekonstrukcija resničnega dogajanja, ki je  po tragični smrti Kennetha ob spolnem odnosu s konjem, leta 2005 polnil svetovne črne kronike.

Konj mu je med spolnim odnosom raztrgal debelo črevo, kar je povzročilo notranje krvavitve in nazadnje smrt. Varnostna kamera v bolnišnici je ujela registrsko številko avtomobila s katerim je bil Kenneth pripeljan v bolnišnico, policijo pa je sled kmalu pripeljala do farme v Enumclawu v ruralni okolici Seattla. Policijska raziskava je pokazala, da je farmo obiskovalo večje število ljudi.

Tisti, ki so do živali gojili podobne občutke so se še isti dan posvetovali na strani posvečeni sodomiji. Kljub vsemu obtožnica ni bila nikoli izpisana, saj država Washington, kjer se je vse skupaj dogajalo, ne spada med 33 zveznih držav kjer je zoofilija zakonsko prepovedana. Raziskava pa je vseeno pokazala, da so se na farmi sproščali tudi na manjših živalih – kokoši, ovce in koze pa so zaščitene z zakonom o nasilju nad živalmi.

Kenneth in prijatelji niso delali nič nezakonitega, nič nelegalnega, zato je morala policija preiskavo zaključiti. Tudi po tem dogodku ni nobenemu političnemu veljaku padlo na pamet, da bi spremenili zakonodajo.
 

Kdaj so spisali prve zakone?

Seks je bil v pisni in ustni obliki vedno podvržen določenim odredbam, oz. prepovedim. Različni narodi sveta imajo svoje specifične in tradicionalne običaje, ki se kažejo z razširjeno prakso amputacije klitorisa, zdravljenjem masturbacije z elektrošoki ali pravico plemiča, da razdeviči mladenke.

Smatra se, da prvi zakoni obstajajo že od samega začetka civilizacije, ne glede ali so bili pisni ali pa so se prenašali z ustnim izročilom. Ko gledamo, kaj seksualnost pravzaprav predstavlja, je za človeka izjemnega pomena, prepletena z dimenzijo užitka in motivacijskega učinka. Mogoče je bilo zato našim daljnim prednikom pomembno spolnost zadržati v nekih omejenih okvirih. Primer v Washingtonu je dokaz, da so ti zakoni včasih povsem opravičeni.

Eden od Tibetanskih zakonov je zahteval, da se ženske prostituirajo in tako pred poroko dobijo prepotrebne spolne izkušnje. Na drugi strani pa je Germansko pleme Tevtoncev vsakega, ki so zalotili pri prostituciji, kaznoval s smrtno kaznijo. Smrtna kazen se je izvršila z dušenjem v lastnem blatu.
 

Spolni prestopniki

Številni zastareli in v današnjem času popolnoma nesmiselni seksualni zakoni, so še vedno aktualni v nekaterih delih sveta. O njih smo že pisali, pa vseeno omenimo nekaj najbolj neumnih.

V Hong Kongu ima prevarana ženska pravico ubiti svojega moža, vendar lahko to stori zgolj z golimi rokami. Prevarani soprog lahko žensko ubije na katerikoli način.

V Nepalu, Bangladešu in Makau je prepovedano gledanje filmov v katerih se nahajajo ljubezenski prizori. Zakon tudi igralcem ne dovoljuje ljubezenskih prizorov v filmih.

V Santa Cruzu v Boliviji lahko kaznujejo moškega, ki istočasno seksa z ženo in njeno hčerko. Zgleda, da je bil to včasih v tem mestu velik problem, da zakona velja še danes.

Prvotna namera vsakega zakona je bilo zaščititi moralno obnašanje. Morala in poštenost sta bile značilnosti ljudi, ki so se najbolj cenili. Danes obstaja nekaj seksualnih zakonov, ki so zelo pomembni in je v redu da so. Gre prvenstveno za  zakone, ki prepovedujejo nasilje, posiljevanje in zlorabljanje otrok. Vsi ostali so bizarni in to v komičnem smislu. Očitno je, da se je v teh mestih in državah kazala potreba po sprejetju tako neumnih zakonov. Ljudem, ki so prakticirali takšne bizarne oblike spolnosti pa ni problem v črki zakona, temveč v ljudeh samih.

 

Državo Washington smo že omenili kot legalno zatočišče za zoofile, vendar to velja samo za tiste, ki seksajo z živalmi težjimi od 180 kilogramov. V Utahu te omejitve ni, pomembno je, da za uslugo ne sprejmete denarja. Minnesota ima veliko bolj stroge zakone o sodomiji. Prepovedan je namreč seks z živimi ribami. V Krakovu na Poljskem obstajajo povsem druga pravila. Ne samo, da je zoofilija zločin, prestopnika, ki je pri trikrat ujet pri dejanju čaka smrtna kazen.

Libanonski zakon je do moških pohotnežev nekoliko bolj prizanesljiv. Moški lahko poljubno seksajo s samicami. Seks s samci je strogo prepovedan in kaznovan s smrtjo. Nekje je pač potrebno potegniti črto.
 

Seks…tudi to je Amerika

Dr. Marvin Gaye je imel prav. Evidentno obstaja nekaj, kar imenujemo seksualno zdravljenje, če smo dosledni, seksualna zacelitev. Med seksom se sprošča hormon Oxytocin, ki pospešuje spanje. Oxytocin kroži po organizmu, krepi dozo endorfina in znižuje vse vrste bolečine. Nekoliko raziskav je pokazala, da se s seksom uspešno zdravi glavobol.

Seks pospešuje tudi delovanje imunskega sistema, ljudje, ki pa ne seksajo pa naj ne bodo razočarani, pomaga tudi masturbacija. Vsak človek sebe pozna najbolje, po besedah Woodya Allena: »Ne pljuvaj čez masturbacijo, to je seks s človekom, ki ga najbolj ljubim!«

Večina ljudi, ki sedi v fotelju pred svojim računalnikom in spremlja internetno pornografijo, verjetno nikoli ne pomisli na dejstvo, da se v Indoneziji masturbacija plača z sekanjem glave. Strokovnjaki in zdravniki so v 19. stoletju verjeli, da masturbacija škoduje fizičnemu in psihičnemu zdravju človeka, ta zakon pa še danes velja v nekaterih državah.

Dejstvo je, da se tako nesmiselni in nepotrebni zakoni že leta ne spremenijo. Večina teh zakonov, pa je zanimivo, veljavnih v zahodnih državah, kar nas ne sme čuditi, saj še vedno v večini držav v ZDA veljata oralni in analni seks za sodomijo, oba kazniva dejanja pa se kaznujeta z visoko denarno kaznijo ali zaporom.

V Kaliforniji se soprogam celo prepoveduje klimaks v času spolne predigre. Smešno si je zamisliti policaja pred vhodnimi vrati, ki s pendrekom v roki kriči: »Kdo od vaju…«

V Massachusettsu je prepovedan spolni odnos z rodeo – klovnom v prisotnosti konja. Nekatera mesta, kot je Venture v Kaliforniji, celo zakonsko prepovedujejo seks med živalmi, ki nimajo dovoljenja. Jagoda na smetani pa je vsekakor zakon iz Bakersfielda, ki nalaga obvezno uporabo kondoma v primeru spolnega odnosa s hudičem.

V Guamu še danes obstaja poklic, ki ima v opisu dela in nalog zapisan tudi seks z mladimi devicami. Srečnikovo delo je, da razdeviči dekleta, ki morajo uslugo plačati. V Guamu se namreč device ne smejo poročiti. 

Preberite še:

Primitivni zakoni o spolnosti
Poznate razliko med butch in lipstick lezbijkami
Najboljši kondomi so?
Johnova razmišljanja

Kategorija:   Zanimivosti
Naslednji prispevek

Zakaj ženske varajo?

13 junija, 2012 0