Thursday, March 28, 2024

Potrebujemo:


  • 1x testenine za lazanjo (ki jih predhodno ni potrebno kuhati)
  • 500 g zamrznjene špinače ali 500 g blanširane sveže špinače
  • Bešamel omaka
  • 250g ricotta sir oz. skuta
  • 250g mozzarelle
  • Kisla smetana
  • Nariban sir (lahko edamec ali kakšen drug podoben sir)
  • Česen
  • Olje

Priprava:

Na olju na hitro prepražite špinačo (če je zmrznjena naj se odtaja na šibkem ognju med mešanjem), dodajte nekaj bešamela, ricotto in  2/3 kisle smetane. Premešajte in pustite na šibkem ognju. Medtem nasekljate svež česen, ga dodajte in premešajte. Naoljite pekač in ga obložite s testeninami za lazanjo, dodajte plast špinačne zmesi, nadrobite nekoliko mozzarelle in zopet plast testenin, špinačne zmesi, mozzarelle. To ponavljate toliko časa, da vam zmanjka špinačne zmesi. Zadnja plast na bo obložena s testeninami. Testenine premažite z preostalim bešamelom, obložite s plastjo naribanega sira in žlico kisle smetane.
Pecite v pečici ogreti na 200 stopinj cca. 30 minut.

Če lazanjo pustite stati 10 minut, jo boste lažje razrezali, na krožniku pa bo ohranila lepo obliko.

Dober tek!

Kategorija:   Kuharica, Novice
Naslednji prispevek

Zdravi prigrizki za otroke

29 januarja, 2014 0