Friday, April 26, 2024

Sestavine:


  • 100g rozin
  • 6 žlic sladkega desertnega vina
  • 100g masla
  • 800g očiščenih piščančjih jeter
  • 2 zrna česna
  • 2 žlici sesekljanega žajblja
  • 150 ml smetane

Priprava:

  • rozine stresemo v vino, mešanico segrejemo na 70˚C. Medtem v ponvi stopimo maslo, ter približno 5 minut pražimo jetra, česen, žajbelj in poper.
  • Prepraženo mešanico z multipraktikom zmešamo v gladko suspenzijo. Dodamo smetano in 2 žlici pripravljene mešanice vina in rozin. Dodajte sol, ter še enkrat zmešajte.
  • Tako pripravljeno  suspenzijo dodajte na krožnik, ter prelijte s preostankom mešanice vina in rozin.
  • Rok trajanja v hladilniku je dva, v zamrzovalniku 30 dni.
  • Pašteto servirajte na solatnem listu

Nutritivna vrednost za pogrinek:

  • 320 kalorij
  • 19g beljakovin
  • 10g ogljikovih hidratov
  • 23g maščob
  • 13g nasičene maščobne kisline
  • 0g vlaknin
  • 10g sladkorja
  • 0.41g soli

Vir fotografije: www.tripadvisor.co.uk

Kategorija:   Kuharica, Novice
Naslednji prispevek

Božična večerja: Glavna jed

22 decembra, 2014 0