Moji otročiči že spijo,razen ta velikih dveh,ki se še kopata
No,obljuba dela dolg in še malo je moram izpolniti..
Imeli smo pravljično število otrok

in počutila sem se kot sneguljčica in sedem palčkov,zadnji dve sta bili stari leto in pol,ko je pogovor in neka notranja želja,po še enem otroku obrodila sadove.je test zopet pokazal dve črtici.
Ko sem bila noseča 6 tednov,sem šla na prvi pregled.Ker je bila maternica zopet večja kot za enega, mi je takoj naredila UZ in glej ga zlomka,na ekranu zopet utripata dva srčka.En plodek je bil normalno velik za te tedne,drugi pa je zgledalo,kot da sem zanosila kasneje...naročila me je čez 14 dni.Bila sem vesela,seveda presenečena a v mene se je naselil nek strah,ki mi je dajal vedeti,da tokrat ne bo vse šlo po sreči.
Štirinajst dni je hitro minillo in jaz sem s tesnobo v srcu,kot da bi že vedela,da se nekaj

aja,podam na pot na pregled.Kot vedno je bil z menoj tudi mož in otrociu,kateri niso bili v šoli.G. mi naredi UZ,nasmeh ji je nekoliko zginil z obraza...vedela sem ,da ne bo dobra novica...en otroček je normalno rastel,drugi pa je bil majčken,premajčken-vendar mu je srček še utripal...ni mi dajala lažnega upanja in vedela sem,da se moram pripraviti na to,da bo v kratkem na nebu zasijala še ena zvezdica,da bo moja mala pikica postala še en majhen angelček...duša se mi je trgala-a mogla sem biti močna in pogumna.Razum mi je dopovedoval eno-srce drugo.Razum-bolje sedaj,kot po porodu, Srce-zakaj,pa tako rada ga imam...
Zopet sem bila naročena čez deset dni.Dobro sem vedela že dva dni prej,ker se je pojavil rjav izcedek,da je moja mala pikica odšla...in UZ je to samo potrdil...druga pikica pa je lepo rastla,a v meni je bil vedno strah,da bi izgubila še njo...Ugotovljeno je bilo,da sta imela TTS povezavo in je Nace svojega dvojčka "pojedel".
Nacek je lepo rastel in se razvijal.Vsi smo se veselili dneva ko naj bi se rodil,a 12.7. 2005 je minil in nič se ni zgodilo.Štirikrat sem šla v Kranj na amnioskopijo,preden so končno rekli,da naj naslednji dan pridem rodit.Bilo je tri dni po roku.
Prišel je četrtek zvečer,pripravila sem vse za naslednji dan,ko naj bi bil dan D.Ura se je bližala polnoči,z možem sva še gledala TV,ko me je nekaj začelo ščipati...najprej sem mislila,da ne bo nič...potem pa mi je malo po 1 uri zjutraj počasi začela odtekati voda...zopet brzina...hitro v avto in proti Kranju.
Sprejmejo me v porodno,mož pa čaka zunaj na hodniku.Odprta šele 3 cm,naredijo mi klistir,obrijejo,CTG ...potem pa grem v porodno...moža so hoteli poslati še domov-vendar se ni dal odgnati.Ob popadkih me je masiral,v pavzah pa sva oba dremala...imela sem popadke na deset minut a ko je le ta prišel me je držal 2 minuti...
Malo čez pet me babica zopet pregleda,odprta 5 cm...prosim jo,če lahko grem na WC,pa mi reče-brez problema,vi kar pojdite...no jaz grem..a nazaj do porodne še komaj priracam...pred posteljo me zvije,oklenem se moža okrog vratu in zakričim,da bom rodila! Babica pride slabe volje,češ kaj se dereš,pred petimi minutami ste bila odprta 5 cm,spravim se na posteljo in me potipa...UF,PA RES BOSTE RODILA!! hALO-MENDA ZDAJ JA ŽE VEM? Pride še ena babica in akcija se je začela.Tistega lepega julijskega jutra 15.7.2005 se je ob 05:32 rodil mali,črnolasi deček Nace,težak 3380g in dolg 52 cm.Očka je tresočih rok prerezal popkovino in v očeh so mu lesketale solze.Naceta so uredile in ponosni ati,ga je dobil v naročje.Jaz-jaz pa sem se po porodu obrnila stran,kajti po licih so mi polzele debele solze sreče in žalosti.Sreče,ker sem postala mamica mali štručki,ki je zadovoljno vlekla prstek v atijevem naročju in soze žalosti-ker je bil njegov dvojček,tam nekje med zvezdami...do zadnjega sem še upala,da se bo zgodil čudež in se bo rodil tudi ta....a za spomin na njega je bila le zatrdlina na Nacetovi posteljici...in ko so mi pokazali,mi je srce objel tesen obroč...tako je zabolelo...
Dopoldan so naju odpeljali na oddelek,ati pa je šel domov k ostali četici...ki je že težko čakala na malega bratca.
Tak je bil moj šesti porod,grenko - sladek.
Velikokrat se ozrem v nebo in iščem zvezdico,ki je moja,pošiljam poljubčke in objeme,se včasih tiho pogovarjam...in,ko opazujem Naceta,se mi zdi,da včasih išče svojo drugo polovico in izgleda tako izgubljen...spet drugič pa je navihan za oba...
Oproščam se napakam-a zopet po licih polzijo solze....
Se nadaljuje...................

Čiščenje hiše medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega medtem ko sneži....