Terapevtska skupina "ŽENSKA V ODNOSIH"

Prigode in nezgode partnerskih odnosov!

Moderator: Jure

Terapevtska skupina "ŽENSKA V ODNOSIH"

OdgovorNapisal/-a ZDI Novo mesto » Če Feb 11, 2010 12:54 pm

Program "Ženska v odnosih" je namenjen ženskam, ki čutijo, da so v njihovem življenju še odprta in boleča vprašanja v odnosu do sebe in/ali bližnjih ter bi jih želele razrešiti ob strokovni podpori. Take "slepe pege" vplivajo na našo samopodobo in medosebne odnose.

OKVIRNA VSEBINA:
V varnem okolju stalne skupine bomo skupaj raziskovale, kaj pomeni biti ženska v današnjem svetu, koliko se sprejemamo take, kot smo? Kaj nam preprečuje in kaj omogoča stik s sabo in sprejemanje sebe? Koliko si zaupamo in prisluhnemo - svojim občutkom, svoji intuiciji, svojemu telesu? Kaj pomeni, ko nehote dopuščamo ali celo same izvajamo nasilje nad sabo? Zakaj se zapletamo v težke in naporne odnose? Kako prekiniti krog nemoči in nasilja? Katera prepričanja o sebi kot ženski in ženski vlogi nosimo v sebi? Posvetile se bomo tudi razmerju mama-hčerka: strokovnjaki namreč pravijo, da je mama tista, ki hčerko (ne glede na starost) najbolj zaznamuje, tudi glede razmerja med spoloma, vloge moči, družinskih in družbenih vzorcev ipd. Seveda se bomo posvetile tudi drugim našim odnosom. V terapevtski skupini bomo iskale in razreševale globlje razloge - čustvene vzvode, ki poganjajo trdovratne vzorce mišljenja in delovanja, ki nam ne dovolijo z veseljem biti ženska - samozavestna, vesela, nežna, sproščena, na trenutke divja, neukročena, prvinska, uspešna … Skratka takšna, kot v resnici tudi sem.NAČIN DELA:
Zaprta skupina za ženske bo potekala kot preplet predavanja, samorefleksije, vodenega pogovora, deljenja medsebojnih izkušenj, igre vlog, dela v paru. Vsakemu srečanju sledi še individualno delo doma in nato še dodatni osebni odziv terapevtke na vsako vajo. Udeleženke se bodo tako soočile s sabo, svojo situacijo, pogledale, od kje to izvira, jasno poimenovale, sprejele odgovornost za svoj položaj in tako bile spodbujene, da ga začnejo reševati. Število mest v skupini je omejeno. Pogoj za vključitev v skupino je sposobnost rednega udeleževanja. Pred vključitvijo v skupino bo z vsako prijavljeno opravljen uvodni razgovor.
Po zaključku prvega ciklusa skupine bo jeseni možnost nadaljevanja, v kolikor bo zadosti prijavljenih.

CILJI:
V nenehnem grajenju odnosov v skupini in sprotnem ovrednotenju dinamike, ki se bo razvijala tudi v skupini med vsemi udeleženci, v kateri se bodo preigravale številne vloge iz življenja udeleženk, pa se bomo hkrati učile prepoznavati in razmejevati stare vzorce in graditi nove temelje za soočanje z izzivi, stisko in bolečimi spomini. Skozi večmesečni proces se tako lahko utrjuje nov, bolj pristen odnos do sebe in drugih.

VODITELJICI:
Anica Koprivc Prepeluh, doktorska kandidatka za ZDT, in Melita Kramar, spec. ZDT

KDAJ in KJE:
Vsak prvi in tretji torek od marca do julija 2010 (9 srečanj po 2 uri). Srečanja se bodo začela ob 18.30 uri v Novem mestu. Začetek skupine 2.marca 2010.
V primeru zadostnega interesa bo posebna skupina lahko organizirana tudi v Krškem za udeležence iz Posavja.

CENA:
300 € za cel sklop za posamezno udeleženko. Znesek lahko poravnate v več obrokih. Ob prijavi potrebno plačati akontacijo 100 €. Možnost znižanja plačila za uporabnice v finančni stiski tudi do 100%!

PRIJAVE
Možne do zasedbe prostih mest (in najdlje do srede, 24. februarja) na: info@zdi-nm.si Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali 031 489 309 ali 07/33 21 133 ali preko spletne aplikacije spodaj. Z veseljem bomo odgovorili tudi na vsa vaša vprašanja in dileme v zvezi s programom.

NEKAJ ODZIVOV DOSEDANJIH UDELEŽENK:
- Končno skupina, ki smo jo iskale (ker smo se o tem že prejšnja leta pogovarjale, iskale kaj podobnega), skupina, ki nam pomaga predelati določene travme in vzpostaviti dober odnos s sabo, kar je potem podlaga za druge odnose. Nekaj za našo ženskost.
- Skupina je vodena in omogoča varen spust v globino, premiki so postopni in koreniti. Hkrati lahko hodiš svoj tempo, ni prisile, je pa vzpodbuda.
- Skupina je mesto, kjer preveriš svoje občutke, misli in se nato sama odločiš.
- V mojem življenju je dolgo imelo "vedeti, znati" ogromno prednost pred "čutiti", kot bi bilo nekaj manjvrednega. Tudi preko te skupine sem spoznavala, kako pomembno je, da se poslušam in si dopustim, da čutim in to vzamem zares. Zelo sem hvaležna, ker vidim, da se moje življenje premika naprej.
- Na skupini se odpre pogled v nesoglasje v sebi, ko se slišiš in si slišan.
- Pridobiš novo zaupanje, dobre poslušalke in sogovornice.
ZDI Novo mesto
Bambino dojenček
 
Prispevkov: 4
Pridružen: Pe Dec 11, 2009 3:16 pm

Vrni se na Partnerski odnosi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost