Odgovorne mamice-zanositev

Povečali bomo družino. Koliko časa je trajalo da vam je uspelo?

Moderator: ursakatja

Odgovorne mamice-zanositev

OdgovorNapisal/-a tamara19 » Po Nov 10, 2014 1:11 pm

Pozdravljene!
Stara sem 28 let, s partnerjem sva že 6 let v zvezi, živiva skupaj v lastnih hiški, brez kredita za vratom, moji in njegovi starši so nama v veliko oporo.
Želiva si imeti otroka, vendar sem jaz enostavno preveč racionalna in me blokira mnogo strahov. Rada bi bila odgovorna mama, okrog sebe pa na žalost vidim premnoge otroke v slabih razmerah ( od neurejenih odnosov med taščo in snaho, ki živijo v isti hiši- (pri prvih sosedih) in zaradi tega trpi cela družina, zanemarjanja otrok, samohranilskih mater z najemnino in kreditom; partnerjev za nekajletnimi otroki, ki so se ravno razšli; novopečenih staršev, ki živijo v sobici pri svojih starših, kjer je prisoten alkohol; sama skrbim za partnerjevega otroka, ki ga je mama zapustila pr enem letu in je že najstnik, njegova mama pa ima še 3 otroke z različnimi moškimi, ne plačuje preživnine, otroka vidi 1-2 krat na leto za kako uro in skopo kontaktira po FB-ju z njim).
To je realnost. Realnost niso LE slike nasmejanih otrok s katerimi se starši bahajo na FB-ju. Zanimivo je, da se ravno mamice v nezavidljivi situaciji ponavadi najbolj bahajo s tem, da one že imajo otroka, jaz pa ne in me nenehno zaslišujejo, kdaj ga bom imela še jaz, me strašijo s tem, da ne bom mogla zanositi, če bom čakala. Otrok jim je nek dosežek, morda edina večja stvar, ki jim je v življenju uspela in name hote ali nehote prenašajo nek pritisk.

Med tem pisanjem, sem dejansko doživela neko katarzo, izgubila nek strah in dobila zaupanje v to, da prihod novega člana ne bo prinesel nujno nekaj slabega za njega. Bom pa vseeno delila objavo z vami, saj bi si želela, da se več žensk kanček bolj premišljeno spušča v nosečnost, saj so ravno njihovi otroci tisti, ki na koncu pokasirajo njihove napake. lovee
tamara19
Bambino dojenček
 
Prispevkov: 1
Pridružen: Po Nov 10, 2014 12:24 pm

Vrni se na Načrtovanje družine

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron