Thursday, March 28, 2024

Luna narekuje setveni koledar, tisti, ki imajo vrtove, to vedo in se pravil držijo teh pravil. Znan je izraz, da človeka nosi luna. Delovanje lune lahko vsakodnevno opazujemo ob plimi in oseki.
Luna vpliva na nas ves njen cikel, ki traja 29,5 dneva, kolikor traja od ene polne do naslednje polne lune. Luna ima na nas vplive, ki jih lahko izkoristimo v prid svojemu lepotičenju, zdravju, fitnesu, dietam, razpoloženju, spanju … Enako kot sonce tudi luna prepotuje skozi vsa nebesna znamenja, od ovna do rib. Sonce za to porabi leto dni, lunina pot je veliko hitrejša, saj se v vsakem znamenju zadrži le dva do tri dni, torej je njena pot dolga le mesec dni. Že naši predniki, denimo stari Grki in Rimljani, so dele telesa razdelili tako, da je vsak pripadal določenemu nebesnemu znamenju. Če je luna trenutno v Dvojčkih, lahko namenite posebno pozornost, nego in skrb delu telesa, ki ga pripisujejo Dvojčkoma, ko pa je luna v Levu, pa delu telesa, ki ga pripisujejo Levu. Ker luna vsak mesec obišče vsa nebesna znamenja, boste vsak mesec imeli vsaj dva ali tri dni možnosti. Luna naj bi skozi znamenje imela močnejši vpliv na telo, lase in kožo.


MLAJ je obdobje, nasprotno polni luni; v tem času lune sploh ne vidimo. Spomnim se še besed babic, ki so priporočale striženje dolgih las v času mlaja. Od mlaja naprej namreč lase rastejo hitreje, to pa seveda ne pride v poštev, če si tega ne želite.
Mlaj je lahko začetek nečesa novega, začetek diete, v tem času lahko sprejmete kako odločitev. Mlaj je idealen čas za vse, kar telesu dodajamo, za masaže, refleksne masaže, maske, kure za lase in podobno.Depilacijo prestavite na čas po polni luni. Tudi nohti rastejo hitreje v tem času.

RASTOČA LUNA
Na nebu jo boste prepoznali, ker se debeli v desno stran: debelejša ko je, bolj spominja na veliko tiskano črko D. To je obdobje regeneracije. Zaužite kalorije imajo večji učinek – ker raste luna, "raste" tudi telo. Koža v tem času potrebuje veliko vlage, zato so maske, ampule in dodatna nega učinkovite in koristne.
Ker bi se hitreje zredili, se v tem obdobju krotimo pri uživanju sladkarij, tortic in redilnih živil nasploh. Fitnes ali tek je koristen.

POLNA LUNA
V zraku je erotika, ljudje smo bolj razpoloženi za seks. Veliko je živčnosti, občutek imamo, da ozračje kar kipi od energije.
Koža je dobro prekrvljena in se dobro odziva na vsako nego. Znano je, da se velja za časa polne lune lotiti hujšanja; na dan polne lune si privoščite post, od časa, ko nastopi, do časa ko preneha, vseh 24 ur.
Ker kipimo od energije, sta v tem obdobju pogosta nespečnost in slabši spanec. Pri napetosti je blagodejen tek.Od polne lune naprej je čas za depilacijo, ker bo koža dlje ostala gladka. To je tudi odličen čas za vse, kar telesu odvzemamo.

PADAJOČA LUNA
Po obliki na nebu je obratna rastoči, torej je videti kot velika tiskana črka C. Od polne lune do mlaja je idealno obdobje za "odvzemanje" telesu: depilirana koža bo veliko dlje gladka, lahko se odločite za puljenje obrvi, proticelulitni posegi, denimo limfna drenaža, pa bodo imeli večji učinek. Tudi zaužite kalorije bodo povzročile manj škode, hujšanje pa gre lažje od rok, ker manj občutimo lakoto.

Veliko o luni in njenem vplivu, pomenu in moči boste našli na spletni strani www.lunin.net, brezplačno in v slovenskem jeziku, v angleščini pa na naslovu www.astro.com.

Vir: www.viva.si

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Nega po porodu

13 junija, 2012 0