Saturday, April 20, 2024


Mala deklica Aliza Rose je, po samo osmih dneh življenja, umrla. Njeno smrt je povzročil herpes, ki ga je povzročil virus HSV1.

Deklica se je rodila povsem zdrava in preživela prvi dan svojega življenja v krogu najbližje družine. Še ne stara 2 dni, je dobila visoko vročino in celo telo ji je začelo zatekati. Prav tako so ji zatekli možgani. Izgubila je apetit in njeno stanje se je hitro slabšalo. Virus je zalil pljuča, zato je težko dihala, naselil se je tudi a možgane.

Zdravniki so malčici lajšali muke s protibolečinskimi sredstvi, a so ji le ti povzročili napade. Borila se je dolgih 8 dni, a je žal bolezen zmagala.

Po njeni smrti so zdravniki prišli do ugotovitve, da se je okužila s poljubom. Virus pa se prenaša tudi z nečistimi, kontaminiranimi rokami.

Priključena je bila na malo morje aparatov, da jo je bilo zelo težko gledati, je povedala skrušena mamica Abigail. Žal je težko ugotoviti, kdo je malo deklico okužil z ubijalskim virusom. V prvem dnevu jo je prišlo obiskat le nekaj družinskih članov in najbližjih prijateljev.

Po smrti hčerke, je Abigail na Facebooku začela akcijo Umivaj roke, ne poljubljaj dojenčkov, ki jo podpira že pol milijona ljudi.

Mlada mamica opozarja, da je virus za otroka usoden vsaj prva dva tedna po rojstvu, na otroka ga lahko preneseta tudi starša.

Naslednji prispevek

Kaj temence so in kako jih odstranimo?

7 novembra, 2018 0