Friday, April 19, 2024

Življenje se začne v vodi. Prvi utrip srca malega bitja se zgodi v vodi, tudi prva hrana, ki jo malček požira že v maternici je voda. Zato je nekaj najlepšega kar lahko za svojega otroka naredimo, da mu predstavimo življenje z ljubeznijo in spoštovanjem do vode.


Na srečo obstajajo ljudje, katerih življenjsko poslanstvo je, da dojenčkom in otrokom na najboljši možen način predstavijo vodni svet. Ena izmed takih je tudi Denisa Lavrenčič, ki je svojo vizijo uresničila z ustanovitvijo plavalne šole z imenom Banjanje.si.

Denisa je specialistka na področju fizično lokomotornega, mentalnega in sovialnega razvoja otrok ter avtorica razvojnega koncepta za novorojenčke, dojenčke, malčke in predšolske otroke v vodnem okolju, ki ga je poimenovala z nedolžno besedo banjanje. Sama pravi, da je voda najboljši možen način ne samo za spodbujanje razvoja otrok, ampak tudi pri odpravljanju odstopanj razvoja, za sproščanje in povezovanje družine. Predvsem pa so inštruktorice izjemne v podpori mladim mamicam, saj se dobro zavedajo, da je od počutja in psihičnega zdravja mamice odvisen tudi razvoj njenega otroka.

Njena plavalna šola je zasnovana tako, da jo otrok lahko obiskuje že praktično od rojstva.
-Najprej je na vrsti banjanje, ki ga lahko opravljate doma ali v specialnih banjah, ki so na različnih lokacijah po Sloveniji. Denisa vam bo z največjo srčnostjo in z veliko mero spoštovanja in topline predstavila program in vam pokazala kakšne vaje so primerne za vašega dojenčka in spodbujala njegove sposobnosti. Vašo pozornost bo usmerila v vas in vam bo pomagala s lastno samopodobo in vero vase.
-Kot drugi, nadaljevalni program je plavanje dojenčkov. Ta poteka od šestega meseca starosti v bazenu in ga je možno obiskovati na različnih lokacijah po vsej Sloveniji. Prisoten je lahko eden ali oba starša. Skupine so majhne in vse vaje so speljane skozi igro in pesmice.
-Sledi še program za malčke. Poteka ob prisotnosti enega ali obeh staršev. Malčkom in staršem pomaga pri premagovanju razvojnih strahov in navaja otroke na vodno okolje. Poudarek je na miselnosti in medsebojnem spoštovanju.
-Zadnji program je učenje plavanja za otroke od 4-6 leta starosti. Pri tem programu so otroci sami z inštruktorico in se učijo samostojnega plavanja.

Več informacij lahko najdete tudi na spletni strani www.banjanje.si in na njihovi FB strani Banjanje.si.

V nadaljevanju bom z vami delila še svojo osebno izkušnjo z banjanjem in plavanjem dojenčkov, zato nas spremljajte še naprej.

Kategorija:   dojenček, Novice, Rast in razvoj