Friday, June 14, 2024
13 junija, 2012

Kako s poljubom ločiti princa od žabca?

By 0 1124 Views

Ameriška antropologinja dr. Helen Fisher v prvem poljubu vidi povsem drug namen kot sta to izmenjava nežnosti in strasti. Trdi namreč, da lahko moški s poljubom preveri žensko slino in ugotovi njeno plodnost, poroča Daily Mail.
 


Večna ljubezen

Predhodne raziskave so pokazale, da so lahko pari intenzivno in noro zaljubljeni tako v prvih dnevih romance, kot tudi po dvajsetih letih zakona. Antropologinja trdi, da prava ljubezen traja večno, seveda, če poljubimo pravo osebo.

Ženske lahko pri prvem poljubu »ovohajo« stanje moškega imunskega sistema, kar olajšuje izbiro in možnost za zdravo potomstvo. Fisherjeva trdi, da ženska s poljubom preveri kakovost potencialnega partnerja in to še pred nastankom navala čustev in zapravljanjem denarja.

Ženske v svoji podzavesti iščejo moškega z močnim imunskim sistemom, moški pa s poljubom ocenjujejo žensko plodnost. Antropologinja dr Helen Fisher, ki dela na Univerzi Rutgers opozarja, da je prvi poljub ključen za nastanek zveze.

Nedavna raziskava je pokazala, da kar 66% žensk in 60% moških po prvem poljubu ni imelo željo začeti nove zveze, oziroma nadaljevati romanco. Dr, Helen verjame, da ljudje poleg poljuba, podzavestno koristijo tudi druge mehanizme s katerimi ocenjujejo biološke lastnosti potencialnega partnerja.

Raziskava je odkrila, da ljubezen deluje podobno kot droga. V možganih izzove hrepenenje, poželenje in strast, zato se zaljubljene osebe pogosto iracionalno obnašanjo.

Dr. Helen Fisher pojasnjuje, da ljubezen niso čustva, temveč aktiviranje določenega dela možganov, ki se pojavlja zaradi hrepenenja in poželenja. Po njenih trditvah lahko prava ljubezen traja večno, seveda, če poljubimo pravo osebo.

Kategorija:   Nasveti
Naslednji prispevek

Kako osvajajo moški?

13 junija, 2012 0