Thursday, June 20, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Katerega dne ste rojeni?

By 0 1332 Views


 

PONEDELJEK je na primer Lunin dan, zato je nekoliko melanholičen in otožen. Ta dan je lahko dobra iztočnica za vsako delo, predvsem za snovanje idej in umetniških navdihov, pri tem pa ne smemo razmišljati neracionalno in se prepuščati zgolj emocijam, ker na ta način idejam na bomo dali stvarne podlage. Barva ponedeljka je modrikasto srebrna in je primerna za uresničitev sanj, nikakor pa ne za izpeljavo velikih in pomembnih poslov.

TOREK
je topel in dinamičen dan, saj mu vlada Mars, ki izžareva oranžno-rdečo barvo. Ob torkih si lahko privoščimo malo več borbenosti in odprtosti, odkrita besede, če le ne bo pregroba, lahko najde pravo mesto. Torek je pozitiven dan, primeren za najrazličnejše dogovore in akcije. Posle, začete na ta dan, boste s pravo mero razuma in poguma lahko zelo dobro izpeljali.

SREDI vlada Merkur, kar pomeni, da so ta dan bolj izraziti intelektualni in mentalni tokovi. Veliko komuniciramo. Sreda je tudi ugodna za trgovino. Ta dan je bolj primeren za zbiranje rezultatov in analizo storjenega kot za nove odločitve. Sreda je belo-vijolične barve, navidez je umirjena, vendar napeta.

ČETRTEK je dan Jupitra. Ta dan smo običajno dobro in vedro razpoloženi ter nekoliko bolj optimistični. Jupiter sublimira stvarnost ter jo nadgrajuje z višjim znanjem in spoznanji o neki stvari. Stvari in dogodke lahko proučujemo neprizadeto iz različnih zornih kotov in rahlo filozofsko obarvano. Novih stvari in poslov, tudi trgovskih, se lahko lotimo dokaj optimistično.

PETEK je pod okriljem nežne in čutne Venere. Ob petkih se trudimo biti dobro razpoloženi, čeprav nemalokrat odganjamo žalostne misli, ki jih sprožajo naša čustva. Dejavnosti, ki so v zvezi z vodo in čustvi (tudi umetnostjo, glasbo, poezijo itd.), lahko ta dan uspešno udejanjimo. Tudi delo z ljudmi in živalmi, še posebno če gre za dobronamerna dejanja, se nam lahko bogato obrestuje. Ta dan tudi spoznavamo in odkrivamo razne skrivnosti, pazite le, da se ne boste sami preveč izdali ali zapletli, morda celo pregloboko pogledali v kozarec. Oblecite se v zeleno, ki pomaga vzpostaviti ravnovesje.

SOBOTA je običajno dan za nakupe – tudi slabe oz. nepremišljene, kajti temu dnevu vlada Saturn. Sobota je sicer umirjen, spokojen dan, ki pa s sabo nosi skrbi, premlevanje, tudi razočaranja oziroma zastoj dogajanj. Ta dan je primeren za odločitve, kako, kaj in v kateri smeri nadaljevati. Biti moramo strpni do sebe in drugih. V soboto lahko dobre stvari še izboljšamo, slabe pa še poslabšamo ali zavrnemo. Ta dan je poln nasprotij in zato so primerne vse črno-bele barvne kombinacije.

NEDELJA pa je seveda dan za počitek. Bolje za aktiven kot pasiven počitek, ker nas lahko nedeljska lenobnost preveč ohromi. Izkoristimo vplive Sonca, ki nam vliva entuziazem in voljo do življenja. Nedelja ni kar tako blagoslovljen dan, saj si takrat lahko in smemo privoščiti tisto, česar si med tednom ne moremo. Posvetimo se družini in druženju ter vsem lepim stvarem, vključno z namiznimi dobrotami. Ker je dan obsijan s soncem (ne glede na to, če zunaj dežuje), je zlato-rumene barve.

POIŠČITE SE SAMI
Zdaj si s pomočjo razpredelnic sami poiščite, katerega dne v tednu ste rojeni in kakšen pečat daje to vašemu značaju. Med letnico in mesecem rojstva poiščite ustrezno število. Npr.: oseba, rojena 17.5.1964, bo v razpredelnici našla število 5, oseba, rojena 13.10.1947, pa število 3. V prvem primeru dodamo številu 5 dan rojstva, to je število 17. Seštevek teh dveh števil je 22, ki ga najdemo v drugi razpredelnici. Oseba je bila rojena v nedeljo. V drugem primeru pa številu 3 dodamo 10 in dobimo 13, ki v drugi razpredelnici pokaže petek.

Spoznajte tudi osebni opis ki sodi k vašemu dnevu na portalu Utrinek.si

 

Sorodni članki: