Monday, June 24, 2024
13 junija, 2012

Kdo so tatovi vaše energije?

By 0 1445 Views

Pripravljena hrana


Večina močno predelanih izdelkov, kot so v naprej pripravljena hrana, hitra hrana, in umetne industrijsko pripravljene pijače, ne vsebujejo skoraj nobenih vitalnih snovi, imajo pa obilo maščob, sladkorja in goro kalorij. Večina jih vsebuje še veliko fosfatov, ki v telesu preprečujejo vsrkavanje kalcija, zaradi česar postanejo naše kosti krhke in nastane osteoporoza.
 

Kava

Če kavo pijete v zmernih količinah, vas poživlja, več kot 5 skodelic dnevno pa škoduje vašemu organizmu. Večje količine kofeina povzročajo prej utrujenost kot pa budnost. Nekatere snovi v zrnih pražene kave povečujejo občutek lakote, druge pa preprečujejo vsrkavanje železa, kar vpliva na slabo oskrbo telesa s kisikom in nastane anemija ali slabokrvnost.
 

Umetna sladila

Veliko izdelkov z napisom »lahek«, vsebuje umetna sladila, ki povzročajo napihnjenost. Poleg tega sladila zmanjšujejo prag zaznave sladkega okusa, zato moramo hrano vedno bolj sladkati, da sploh še lahko čutimo sladek okus.
 

Sol


Bodite varčni pri uporabi soli, ker vsebuje veliko natrija,ki zadržuje vodo v telesu. Strupene in druge snovi, ki nastanejo pri presnovi, se zato ne morejo izločiti in se nabirajo v telesu, posledica pa je – zatekanje okončin.
 

Sorodni članki:

Kategorija:   Nasveti
Naslednji prispevek

3 hitri nasveti za pridobitev energije

13 junija, 2012 0