Friday, June 14, 2024

Preberimo si zgodbo matere samohranilke, ki se je po razpadlem zakonu soočila s pozitivnimi in negativnimi izkušnjami, ki jih prinaša samsko življenje:


»Imela sem različne predsodke o ločenih ženskah. No sedaj, ko sem se tudi sama znašla med njimi so se predsodki stopili kot se kocka ledu stopi v vodki. Kmalu sem se prilagodila novemu načinu življenja, recimo, prišel je tudi moj čas! O.K.! Sama sebi sem dejala: »Ženska, obleci kratko krilo, uredi svoje lase in pojdi med ljudi.«

V roke sem vzela depilacijsko kremo in kozmetične zvarke. V eni uri se je zableščala neka nova jaz. O.K., videz je bil malo vulgaren, ampak moj Bog! Moj prvi izhod po desetletju zakonske temnice. No, takrat sem postala sumničava: ali mi je res tega treba? Kaj bom s tem dosegla? Še vedno sem tudi mati! Ali naj se grem zabavati, naj poiščem tipa s katerim se bom iztrošila? Ali bom zmogla? Ne, konec je, ne grem se več! Ostala bom doma, gledala televizijo in jedla prigrizke. Po drugi strani si šepetam: Zakaj pa ne! Nesamozavestno odklenem vrata stanovanja in zbežim, da se slučajno ne premislim. Pot me zanese v smer bleščečih luči nočnega kluba, kjer se izgubim v množici.

Neznosna glasba mi doni v ušesih, okoli mene pa otroci, ki bi jim lahko bila mama. Izklopim predsodke in se prepustim sama sebi. Nisem še popolnoma dojela vsega dogajanja okoli mene, že se mi je pridružil visok moški s pijačo v roki. Zavedala sem se samo vonja moškega parfuma. Nežno se je priklonil in mi dejal: »Prelepa si!« Zardela sem. Še sem privlačna. Je godilo? O seveda mi je. Ni trajalo prav dolgo in že sem se znašla v njegovem naročju. Ko sva odhajala proti izhodu me je zagrabila panika. Rekla sem mu, da ne morem kar tako, ker se nisem znala izraziti sem zastala. Je potrebno reči seksati ali voditi ljubezen? Razumel je. Bil je razočaran, vendar me je pustil pri miru. Po tem sva se pričela videvati in ker si je želel več kot le seks, je razmerje propadlo.«

Podobne izkušnje doživljajo in delijo vse ločene ženske, z otroci ali brez njih. No s časoma okovi popuščajo in se ženske prepustijo intuiciji. Četudi mislite, da najstnice lažje najdejo partnerja za eno noč, ali za resno zvezo, se motite. Mame samohranilke trdijo drugače.
 

Mame samohranilke ste zelo zaželene, še posebno pri mlajših moških!

»Če gledam skozi svoje oči je popolnoma vseeno, ali je dekle mlado, ima otroka, je ločenka, z burno preteklostjo ali brez nje. Za seks sploh ni težko najti lepega moškega. Lahko ga srečaš v bistroju, nočnem klubu in celo v trgovini, če tako želiš. Vseeno mi je, ali me zaradi tega obsojajo ali ne. S težavo se srečamo kasneje, ko se »serviserji« želijo vezati in želijo nekaj več kot samo seks. Po ločitvi se nisem pripravljena spuščati v čustveno vezo. Platonska veza in seks da, ostalo mogoče čez nekaj let,« svoje stališče pojasnjuje sogovornica, ki pa se v avanture za eno noč ne spušča.

Dejala je še, da so ločene ženske še posebno všeč mlajšim moškim.

Veza z mamo samohranilko je nevarna za mentalno zdravje!

Mame samohranilke imajo močna stališča, z jasno vizijo svojega življenja, pravzaprav so potencialna nevarnost za moške, ki so kljub otrokom zelo seksipilne in poželjive.

Poglejmo izkušnjo mladega moškega, ki mu je mati samohranilka zlomila srce:

»Zveza z mamo samohranilko je nevarna za mentalno zdravje. Najprej te očara, če želite celo začara, potem te vzame, izkoristi in izpljune kot star žvečilni gumi. Stvar je v tem, da se bojijo veze zaradi otrok. Mame mislijo, kaj mu bom ko pa imam otroka, tako da se ni dobro prepustiti čustvom. Zavzemite enako stališče: seks, seks, seks in nič več. Vsem moškim svetujem, da se v samohranilke ne zaljubijo dokler ne čutijo čustev iz njene strani. Poleg tega se bojijo ponovne propadle zveze.«

Seks za denar

Mame samohranilke se težko spuščajo v novo emotivno vezo, ker niso prepričane v svoje postopke. Še vedno smo družba, priznamo ali ne, ki obsojamo ločene ženske. Pogosto so tarča razvratnih in pohotnih moških, ki smatrajo, da imajo pravico do vsake ženske, ter s svojo bolno in pokvarjeno domišljijo izkoriščajo njeno materialno situacijo.

»Nisem mogla verjeti sporočilu: »Ti me potrebuješ! Ne delaj se svetnice! Jaz bom dobil dober seks, ti pa potrebuješ denar. Izkoristiva to.« nisem mogla verjeti svojim očem. Moški, ki ga poznam celo življenje in je slučajno tudi družinski prijatelj, od mene zahteva seks za bednih 30 Evrov, ki mi jih je posodil pred nekaj tedni in s katerim sem plačala ogrevanje. Vprašala sem se: Ali je to mogoče? V tem trenutku sem začutila bes, razočaranje, strah in strašansko nemoč. Moški si je vzel pravico in me pričel izsiljevati, ter me spremeniti v prostitutko in to vse samo zato, ker sem sama,« je zgrožena, zgodbo iz svojega samskega življenja zapisala neznana mama.

Stvar osebne izbire je, kako naprej v življenju. Nekaj zagotovo drži. Mame samohranilke ne skrbite, seksa zagotovo ne boste stradale, pravo ljubezen pa je tako ali tako zelo težko najti. Vedno se je dobro spomniti, da imate doma otroka, ki vam nudi neizmerno ljubezen in srečo, ter razlog za borbo.

»V petek bomo ponovno oblekle črno oblekico, škornje z visokimi petami, otrokom priskrbele varuško in odšle na zabavo. Če se pri tem zgodi še avantura, odlično!!« zaključujejo mame.

Kategorija:   Novice, Zanimivosti
Naslednji prispevek

Ženska ejakulacija (squirting)

13 junija, 2012 0