Thursday, July 18, 2024

Če iščete zdravo in okusno hrano, ki izzove zadovoljstvo, prehranskih strokovnjaki velikodušno priporočajo melono. Melone imajo glede na kalorijski deficit izjemno kalorijsko vrednost. Kantalupa, vrsta manjše okrogle melone, osvežuje in vsebuje največjo vsebnost beta-karotena, antioksidanta, ki pomaga pri preprečevanju tveganja obolenja za nekaterimi vrstami raka.


Melona vsebuje veliko kalija, vitamina A in C. Če ste ravno sredi diete melona nudi odlično rešitev. Lahko jo zaužijete v neomejenih količinah, skrivnost pa leži v veliki vsebnosti vode. Ne samo da odžeja, ampak vas lahko zaščiti tudi pred sončnimi opeklinami. Melone so bogate z antioksidanti, ki organizem ščitijo pred škodljivimi prostimi radikali, ki poškodujejo kožne celice.

Poleg ploda, ki je med drugim tudi odličen diuretik, se lahko jedo tudi pečke, ki pa se še posebej priporočajo ledvičnim bolnikom. Melona vsebuje 90% vode in zelo malo sladkorja (okoli 10%). Vsebuje tudi številne vitamine in minerale. V sto gramih melone se skriva približno 29 kalorij, kar jo umešča med nizkokalorično sadje. Vsebuje veliko kalija, vitamina A in glede nato, da vsebuje tudi vitamin C, kalcij, magnezij, fosfor in biotin, se priporoča vsakodnevno uživanje melone. Kalij organizmu pomaga pri sproščanju odvečnega natrija in tako znižuje krvni tlak.

Kategorija:   Domača lekarna, Novice
Naslednji prispevek

Najlepši verzi o mami

27 avgusta, 2012 0