Wednesday, April 24, 2024

Potrebujemo:


  • 1 kg krompirja
  • 2 šopa svežega čemaža
  • 500 g mletega govejega mesa
  • Kisla smetana
  • 2 jajci
  • Bešamel omaka << klik za recept
  • Sol

Priprava:

Krompir skuhamo, olupimo in narežemo na poljubno debele rezine. Na olju prepražimo meso, solimo, dodamo grobo narezan čemaž, bešamelno omako in na hitro premešamo.
V pekač naložimo plast krompirja, dodamo plast mesa s čemažem in bašemalom. Plasti ponavljamo toliko časa dokler nam ne zmanjka sestavin. Zadnja plast naj bo obložena s krompirjem. V posodi na hitro umešamo jajci in dodamo kislo smetano. Premešamo da dobimo gladko zmes in polijemo po musaki.
Pečemo 30 – 40 minut na 190 – 200˚C.

Kategorija:   Kuharica, Novice
Naslednji prispevek

Vulvovaginitis v pediatriji

3 aprila, 2014 0