Friday, June 14, 2024

1. Kakšne so vajine želje in realne zmožnosti?


To je zadeva, pri kateri morata sodelovati oba in se pogovoriti o svojih željah, fantazijah, … Želita veliko, tradicionalno poroko ali skromen obred v družinskem krogu? Se bosta poročila cerkveno ali »le« na matičnem uradu? Bi se poročila na prostem ali v dvorani? To bo vajin dan in pomembno je, da se oba strinjata s potekom stvari, seveda pa bodo najbrž potrebni tudi kompromisi.
In čeprav ljubezni prav nič ne druži z denarjem, si že takoj na začetku postavita vsaj okvirni proračun. Svoje želje skušajta čimbolj uskladiti s tem, kar si lahko privoščita. Morda lahko finančno pomaga tudi kdo od staršev? Najpomembnejše in najdražje stvari si zapišita, premislita tudi, čemu se lahko odpovesta. Ne pozabita stroškov skrbno beležiti in shranjevati računov.

2. Kje in kdaj se bosta zaobljubila drug drugemu?

Premislita o kraju in datumu poroke, ne pozabita preveriti datuma na matičnem in cerkvenem uradu in v gostišču, kjer bi imela pogostitev. Vsaj okvirno se za datum pozanimajta tudi pri tistih prijateljih in ljubljenih, ki jih najbolj želita na poroki, nikar pa ne pozabita tudi na poročno potovanje.
Izbira kraja poroke je danes praktično neomejena. Morda želita srednjeveško poroko na gradu, bolj uradno v hotelu ali sproščeno v naravi – kako unikatna in nevsakdanja bo vajina poroka, je povsem vajina odločitev.

3. Kdo vse bo na vajini poroki?

Glede na velikost poroke, ki jo želita, skupaj pripravita tudi seznam gostov. Vsak naj pove okvirno število ljudi, ki jih želi povabiti, nato pa se uskladita. Povabita tiste, ki jih na vajin najlepši dan želita imeti ob sebi. Ne pozabita, da večje število povabljenih pomeni večji strošek. Premislita tudi o darilcih, ki jih bosta poklonila svojim gostom kot zahvalo.
Izberita svoji poročni priči, ju seveda povprašajta, če se s tem strinjata, in ju seznanita s svojimi pričakovanji, premislita pa tudi o tem, kdo bo vodil vajin poročni obred, in preverita, če je na izbran datum dosegljiv.

4. Poroka v belem?

Izbira poročne obleke je ponavadi del procesa, ki se ga bodoča nevesta najbolj veseli. Prelistajte nekaj poročnih revij, preglejte internetne strani ali pa svojo idejo preprosto narišite. Danes ni več nujno, da boste nevesta v belem, na voljo imate mnogo različnih barv in modelov oblek. Dogovorite se tudi s frizerjem in kozmetičarko.
Izberite poročni ter frizerski in kozmetični salon in se pozanimajte, kako je s plačilom in kdaj je treba obleko rezervirati. Izbire obleke se lotite dovolj kmalu, saj jo bo po potrebi treba tudi popraviti… Ne pozabite seveda tudi na simbol zaobljube, vajina poročna prstana. V zlatarnah je na voljo pestra paleta izbire!

5. Darila, darila, …

Danes so zelo popularni poročni seznami oziroma knjige daril, ki so odprti v trgovskih centrih in kjer povabljenci kupujejo darila, ki ste jih sami predlagali. Odprtje poročnega seznama je preprosta rešitev, ki prepreči zadrege in gostom olajša izbiro, je pa tudi zelo koristna zadeva, saj bosta tako za poročno darilo dobila tisto, kar zares potrebujeta!

6. Za nepozabno »ohcet«

Čaka vaju še poskušanje in izbira poročne torte, izbor jedilnikov in iskanje glasbenikov, ki vama bodo igrali na poroki. Upoštevajta vajin glasbeni okus, bodita pa uvidevna tudi do vajinih gostov. Lahko najameta tudi animatorja, ki bo skrbel za zabavo vseh povabljencev. Ne pozabita tudi na snemalca in fotografa, ki bosta ovekovečila ta nepozaben dan.

7. V svoji poroki uživajta!

Čeprav ne bo šlo vse po načrtu, je to dan, ko se skupaj z vama vajini sorodniki in prijatelji veselijo vajine ljubezni, zatorej skrbi na stran!
Uživajta v vajinem dnevu! S pomočjo vrhunskih lepotnih izdelkov si zagotovita bleščeč videz  in se prepustite vsej dani pozornosti!

Spremljajte debate tudi na forumu

Kategorija:   Novice, Poroka