Friday, June 14, 2024

 


Že res, da je sonce vir življenja in dovaja D vitamin, nas polni z energijo,…vendar ima, tako kot vsaka stvar, dobro in slabo lastnost. Vsi vemo, da je predolgo izpostavljanje soncu škodljivo. Poleg takojšnje reakcije, ki se kaže kot opeklina, se posledice kasneje pokažejo tudi kot prehitro staranje kože, hiperpigmentacija, zgubanost, koža je precej manj prožna kot sicer in lahko pride tudi do hujše bolezni kože kot je kožni rak. Torej je zaščita kože resnično potrebna. Dobro je, da se takoj po prihodu iz morja ali bazena oprhate. Ko se osušite, ponovno nanesite kremo z zaščitnim faktorjem. Tudi, če sedite v senci ob obali, je sevanje UV žarkov prisotno zato tudi v senci nanesite zaščito kremo.

Zaščita kože pred soncem je v bistvu dodatna nega vaše vsakodnevne nege. Z zaščitnimi kremami zaščitite kožo kadar ste izpostavljeni soncu. V poletnem času pa naj bo vaša običajna nega tudi prilagojena razmeram saj koža vsakodnevno potrebuje več vlage, kot sicer. Vroč zrak, sonce in veter namreč dodatno izsušijo kožo, zato je uporaba raznih vlažilnih krem in losjonov zelo priporočljiva. Če želite sijočo kožo tudi poleti, je pomembno, da uporabljate tudi nežne peelinge, ki bodo odstranili odmrle kožne celice.

Za kožo na obrazu, ki se hitreje masti in je zato tudi precej občutljiva, je primernejša uporaba vlažilcev v obliki losjonov ali tekočih vlažilcev. Za suho kožo pa so bolj primerni vlažilci v obliki krem, ti so ponavadi tudi bolj hranljivi in lahko vsebujejo razna olja. Tudi vaše ustnice vam bodo hvaležne za vlažilni balzam, ki vsebuje zaščitni faktor.

Ker je poletje čas, ko nosimo lahka krilca, majčke brez rokavov ali poletne kopalke, je seveda treba poskrbeti tudi za gladke noge, bikini predel in gladko kožo na predelu pazduhe. Izberite britvico, ki ne povzroča prask ali odrgnin, tudi krema za britje naj bo kakovostna, taka, ki je v obliki losjona in vlaži kožo. Če boste izbrale depilacijo je ravno tako potrebno poskrbeti za vlaženje teh predelov. Koža se prej umiri in ostane bolj prožna. Depiliranje in britje tik pred kopanjem ni priporočljivo, saj je koža razdražena in občutljiva, zato poskrbite za to vsaj nekaj ur pred tem.

Ne pozabite na vaša stopala. V letnih sandalčkih so tudi ta ves čas izpostavljena, zato je treba poskrbeti za kožo tudi na tem predelu. Lahko se odločite za pedikuro ali pa to storite tudi doma. Na razpolago je veliko peelingov in balzamov, ki pomagajo ohranjati gladko in nežno kožo. To lahko naredite večkrat na teden.

Sonce, morska voda in veter ravno tako kot kožo izsušijo lase. Če jih želimo zaščititi lahko pred poletjem obiščemo frizerja, ki nam bo pristrigel konice las. Ko pa jih izpostavimo soncu, jih zaščitimo z pokrivali ali pa zaščitnim sprejem, za lase. Zvečer pa po umivanju las nanesemo še vlažilno masko, ki bo lase nahranila in zagotovila potrebno vlago.

Še nasvet:

Ne uporabljajte lanskih zaščitnih krem, kupite nove in poskrbite, da jih boste letos porabile. Zatorej zaščitimo se primerno in uživajmo v poletju in predvsem poskrbimo za zaščitno naših malčkov, njihova koža je še bolj občutljiva kot naša. 

Vaša vizažistka Tina. Obiščite nas tudi na spletni strani www.drumla.si

 

 

Kategorija:   Novice, Telo in koža