Tuesday, April 23, 2024

Suha vaginalna sluznica pa ni vedno znak za preplah, saj je med potencialnimi povzročitelji tudi oralna hormonska kontracepcija. Za motnjo trpi okoli 5% žensk, suha vaginalna sluznica pa se lahko pojavi kot posledica jemanja antihistaminikov ali diabetesa, povzročajo jo tudi motnje endokrinega sistema.


Jok ali smeh po spolnem odnosu nista tako neobičajna pojava, močno vzburjenje vpliva na vsebnost hormonov, ki resno vplivajo na ženska čustva. Razburljiv vroč seks? V tem primeru jok ali smeh nista preveč zaskrbljujoča.

Po spolnem odnosu se pojavi krvav izcedek svetlejše barve, ki običajno nastane kot posledica grobega seksa, v kolikor imate suho vagino je to lahko simptom draženja in trenja. Krvav izcedek je lahko spremljajoči simptom spolnih bolezni kot sta klamidija in gonoreja. V kolikor se vaginalne krvavitve pojavijo pogosteje, obvezno obiščite ginekologa.

Za konec mogoče odgovor na najbolj neprijetno vprašanje: neprijeten vonj spolovila. Normalna pH vrednost vaginalne sluznice je med 3,5 – 4,5 in v kolikor imate nezaščitene spolne odnose morate vedeti, da ima sperma pH 7,4. Dvig pH vrednosti lahko uniči dobre bakterije in vzpodbudi replikacijo slabih, ki izzovejo neprijeten vonj…

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Alkohol obremenjuje zdravstvo

9 oktobra, 2013 0