Otroška imena

Otroška imena na D

Dajana

Dalija

Dalila

Damir

Damjan

Damjana

Dan

Tudi Dan je v zadnjih letih postal zelo priljubljena izbira marsikatere mlade mamice, ki išče primerno ime za novorojenčka. Dan je pomanjševalnica imena Danijel, ki v hebrejščini pomeni "Bog je moj sodnik".

Danaja

V grški mitologiji je bila Zeusova ljubica. Ko je bila v zaporu, je Zeus prišel k njej v obliki zlatega dežja in iz te zveze se je rodil Perzej.

Daniel

Danijel

Danijel v hebrejščini pomeni "Bog je moj sodnik".

Danijela

Danja

Darja

Darko

Daša

David

Davor

Čeprav morda zveni nenavadno, je Davor pravzaprav prevod latinskega imena Martinus, torej "tisti, ki pripada bogu vojskovanja Marsu". Možen izvor pa lahko najdemo tudi v že skoraj pozabljeni slovenski besedi davorija, ki pomeni bojno pesem.

Davorin

Dea

Deja

Dejan

Dejana

Denis

Ime Denis, ki se pri nas praviloma daje fantom, le redkokdaj deklicam, je grškega izvora. Izhaja iz imena grškega boga Dioniza, boga vina. Denis bi lahko tako pomenil "Dionizov privrženec".

Denisa

Diana

Diana je bila rimska boginja gozdov, lune, lova, divjih živali, pa tudi deviškosti. Z rastočo priljubljenostjo pokojne valižanske princese je ime postalo zelo pogosto skoraj po vsem svetu. Iz tega imena izhaja tudi ljubkovalna oblika Dina.

Dimitrij

Din

Dina

Diana ali ljubkovalno Dina je bila rimska boginja gozdov, lune, lova, divjih živali, pa tudi deviškosti. Z rastočo priljubljenostjo pokojne valižanske princese je ime postalo zelo pogosto skoraj po vsem svetu.

Dino

Dioniz

Izhaja iz imena grškega boga Dioniza, boga vina.

Dita

Ditka

Domen

Ta skrajšana oblika imena Dominik izhaja iz latinščine, kjer pomeni "posvečen Gospodu".

Dominik

Dominik izhaja iz latinščine, kjer pomeni "posvečen Gospodu".

Donja

Dora

Doris

Doroteja

Dorothea

Dunja

Dušan