Monday, July 22, 2024

V FINI zavodu Radeče smo željo po boljši prihodnosti združili s tehnologijo ter svetovnim spletom in zasnovali projekt »Pomahajmo v svet«. V sklopu projekta se vrtci varno povezujejo med seboj preko video omrežja, kjer si otroci v živo mahajo in se skupaj učijo prvih tujih besed. Otroke tako preko zanimivih dejavnosti motiviramo in jih navajamo na sprejemanje drugačnosti ter tako pripomoremo k rahljanju stereotipov in predsodkov v poznejših letih.


Otroke skozi celotno virtualno popotovanje vodi lik Enia, s katero se otroci lažje spoprijateljijo in poistovetijo. V času projekta se preko aplikacije »My Hello« med seboj povezujejo tudi strokovni delavci, ki tako na varen in preprost način nemoteno komunicirajo ter izmenjujejo primere dobrih praks.

Ob začetku projekta otroci prejmejo potovalne dnevnike, kamor rišejo in beležijo svoje vtise novih prijateljev in spoznanj. Po uspešnem zaključku vrtec pridobi naziv »Strpen vrtec«, otroci pa kot pravi popotniki prejmejo potne liste, z vpisom države v katero so potovali tisto leto.

V letu 2011/2012 smo povezali dva vrtca – Vrtec Radeče in International Preschool AB Gőteborg iz Švedske, kjer je sodelovalo 50 otrok, 4 strokovni delavci, spoznali pa smo 3 jezike (angleščino, švedščino in slovenščino).

V letošnjem letu bomo povezali preko 500 otrok iz 7 držav ter spoznali 13 mest in 8 jezikov. Potovanje bomo začeli v Sloveniji ter nadaljevali v Italijo, Litvo, Madžarsko, Srbijo, Norveško, Švedsko in Brazilijo.

Naše delo podpira Zavod Ypsilon, Ministrstvo za zunanje zadeve ter številna znana imena kot npr.: Trkaj, Alen Podlesnik, Jana Koteska, Maja Keuc, mag. Mojca Kleva in številni drugi. Kot našo prvo mednarodno referenco lahko navedemo predstavitev projekta vsem slovenskim veleposlaništvom po svetu.

Za konec pa naj se vam predstavi še gonilna sila projekta. Torej, kdo smo?

Ustanoviteljicama Kaji Kink in Andreji Majnar se je pridružil majhen in mlad tim z močno vizijo in strastjo do ustvarjanja drugačnega pogleda na svet brez meja. Naš cilj je povezati več kot 25.000 otrok in mladih v naslednjih petih letih, saj želimo v prihodnje projekt razširiti tudi na osnovne in srednje šole, ter tako pospremiti vaše in naše otroke skozi čudovito otroštvo v svetlo prihodnost brez predsodkov in nestrpnosti.

Pomahajte skupaj z nami na naši Facebook strani »Pomahajmo v svet« / »Say Hello to the World« ali na naši spletni strani www.sayhellototheworld.eu.

Lajkaj jih na Facebooku in spremljaj kako otroci mahajo v svet.klik >> TUKAJ <<

Vrtci, ki se želijo vključiti v projekt naj pišejo na info@sayhellototheworld.eu

ali pišejo na:

FINI zavod Radeče, delo za mlade

Kolenov graben 8

1433 Radeče

Slovenija

Naslednji prispevek

Matične celice povrnejo sluh

12 oktobra, 2012 0