mama > kuharica

Recept: Domače sirove štručke

Saj veste, tiste sočne sirove štručke, ki se ti kar stopijo v ustih. Pri nas jih pripravljamo po spodnjem receptu že kar nekaj časa in so preverjeno božanske. Pripravljene lahko hranite v zamrzovalniku in tako boste imeli vedno svež in topel zajtrk.

Piše: bambino


Potrebujemo:
1 kg bele moke
2 dag svežega ali 1 suh kvas
6 dcl mlačne vode
4 dag sladkorja (2-3 velike žlice)
1dcl olivnega ali drugega olja
Ščep soli oz. po okusu (mala žlička)
grobo nariban sir
1 jajce za premaz

Priprava:
Polovico moke presejte s cedilom, dodajte kvas, vso vodo, sladkor, ter s kuhalnico na hitro zmešajte v gladko zmes. Čez zmes presejte ostalo moko, dodajte olje, sol, ter pustite – (ne zmešaj). Postavite na toplo in pustite da spodnji del naraste, to boste opazili po razpokah na zgornji plasti moke. Vse skupaj zamesite v gladko testo ter ga pustite vzhajati 10 – 20 minut. Iz testa naredite cca 50g težke kroglice, jih namažite z oljem ter pustite malce vzhajati. Vzemite kroglice, ki ste jih najprej naredili jih malce sploščite in s pomočjo rezalnika za jabolka, odtisnite rožico (močno pritisnite). Rožico dajte na pekač obložen s peki papirjem in premažite s stepenim jajcem. Pustite vzhajati, dodajte grobo nariban sir in pecite v pečici 200 stopinj celzija okoli 13-15 minut oz. da dobijo lepo zlato rjavo barvo.

Otroci jih obožujejo.

Pa dober tek.
 

Sorodni tagi
Sorodni članki
Komentarji