Thursday, June 20, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Sanje in astrološka znamenja

By 0 844 Views

OVEN

Sanje rojenih v znamenju Ovna so pogosto odraz velike potrebe po svobodi in neodvisnosti. V sanjah ženskih predstavnic tega znamenja je izražena močna želja po uveljavitvi in uspehu na področju kariere, pogosto na račun zanemarjanja čustvenega življenja. Čustvovanje in sentimentalnost se poredko pojavljata v sanjah Ovnic.
V različnih življenjskih obdobjih se moškim, rojenim v znamenju Ovna, v sanjah prikazujejo resnični problemi iz njihovega življenja. Običajno so to tiste težave, ki jih nočejo ozavestiti ali pa jih namenoma odrivajo iz svojega življenja. Na sporočila, ki izvirajo iz takšnih sanj, mlajši predstavniki ne reagirajo, resneje jih upoštevajo šele v zrelih letih svojega življenja.


BIK

Tudi v sanjah so predstavniki tega znamenja temperamentni in neugnani. Njihove sanje pogosto razkrivajo sposobnost reševanja problemov določenega področja življenja, največkrat je to materialno in denarno področje.
Tako kot v budnem stanju se tudi v sanjah Biki izogibajo prepirom ali spopadanju s strahovi in težavami. Prav zato njihove sanje niso zapletene in so zelo realne, saj so odsev njihovega stvarnega doživljanja. Izjemoma so sanje lahko tudi erotične narave, ker v nočno življenje pogosto prinesejo vse svoje neizpolnjene želje.

DVOJČKA

Tako moški kot ženske rojeni v znamenju Dvojčkov se svojih sanj le redko spomnijo. Pogosto se jim iz sanj vtisnejo v spomin le določene podrobnosti, na primer barva, okolje, izgovorjene posamezne besede, število oseb in podobno. Sicer pa so njihove sanje zelo dinamične, velikokrat se jim sanja, da morajo bežati, kar je lahko odraz tega, da Dvojčki le redko prisluhnejo svoji podzavesti. Ker sanje pogosto pozabljajo pomeni, da si jih ne želijo razložiti ali o njih razmišljati. Sanjam ne verjamejo, saj so prepričani, da sanje ne označujejo dovolj dobro njihovega notranjega jaza. Zaradi te svoje nejevernosti so tako prikrajšani za obogatitev svojega notranjega sveta z razlago sanj.

RAK

Raki imajo zaradi svoje subtilne narave v svojih sanjah pogosto vizije, kjer sami sebe vidijo brezciljno in izgubljeno tavati po neznanih predelih in skušajo ugotoviti, kje se nahajajo. Ti ljudje imajo pogosto nadnaravne sposobnosti, zato imajo lahko telepatske sanje. Ker se Raki zelo radi v spominih vračajo v preteklost, so tudi dogodki v sanjah vezani na dogajanja in ljudi iz preteklosti. Običajno sanjajo o znanih ljudeh, dogodek podoživijo in ga shranijo nazaj v podzavest. Preden spoznajo ta svoj način sanjanja, so lahko ob negativnih sanjah zelo vznemirjeni, kasneje pa z razumom sprejemajo sanje kot sestavni del svojega življenja.

LEV

V sanjah se pripadniki tega znamenja ne poglabljajo vase, temveč sanjajo o zunanjem svetu, o dogodkih in ljudeh, ki živijo popolnoma vsakdanje življenje. Ker so ti ljudje po naravi pravi veseljaki, se jim v sanjah prikazujejo tople barve, prizori so natančni in izostreni in sanjajo o neobičajnih pripetljajih, ki so odraz preživetega dne. Če mora Lev v svojem budnem stanju o nečem molčati in ne sme izraziti svojega mnenja, bo prav gotovo v sanjah podoživel vse, kar misli, da bi moral povedati. Podobno se zgodi v primeru sprejemanja kakršnih koli kompromisov. V sanjah bo dogodek podoživel, se odločil po svoji pameti in se zbudil razbremenjen. V svojem življenju Lev ne mara nobenega vsiljevanja ali ukazovanja.

DEVICA

V vsakdanjem življenju so Device zelo zadržane, umirjene in se kontrolirajo na vsakem koraku. V njihovih sanjah se jim pogosto dogaja, da želijo teči, pa ne morejo napraviti niti koraka, da želijo poklicati na pomoč, pa ne spravijo glasu iz sebe, da hočejo zbežati, pa ne morejo premakniti nog. Tovrstne sanje so običajno odraz tega, da so v življenju napačno usmerjeni, njihovo delovanje ne obrodi pričakovanih rezultatov ali pa so njihove življenjske vrednote na izjemno nizki ravni. Pogosto se jim sanja v temnih barvah, obrisi stvari so nejasni in zamegljeni. V sanjah se Device ne sprostijo, ampak lahko celo zelo trpijo, zato jim spanje največkrat ne prinese dovolj nove energije in moči.

TEHTNICA

V vsakdanjem življenju si ljudje rojeni v znamenju Tehtnice neprestano prizadevajo ustvariti vsestransko harmonijo, kar se jim več ali manj tudi posreči. Če pa jim ne uspe, dajejo navzven videz, da je vse tako, kot si želijo in so si zamislili. Zato pa so lahko njihove sanje zelo vznemirljive in neprijetne, polne more, saj so odraz njihovega notranjega neskladja. Če pa v resničnem življenju uspejo uresničiti svoje težnje po harmoniji, se to odraža tudi v njihovih sanjah. V tem primeru sanjajo zelo globoke in zapletene sanje, ki pa jih seveda ne vznemirjajo. Prav nikoli pa si v sanjah ne dovolijo primitivnega ali kako drugače neprimernega vedenja.

Za ostala znamenja preberite članek Sanje in astrološka znamenja na Utrinek.si

 

Sorodni članki: