Friday, June 14, 2024


  • Piling: Res je, da piling pospešuje obnovo kože in gladi gube, vendar pa morate vedeti, da prekomerna uporaba pilinga poškoduje vrhnjo plast kože, poruši ravnovseje vlažnosti in poškoduje teksturo kože. Zatorej odkorakajte v kopalnico in preverite kako agresiven je vaš piling. Takšni z mletimi koščicami in semeni so zelo grobi, uporabljajte ga le enkrat mesečno. Pogosteje na policah drogerij najdemo nežnejše pilinge, ki delujejo podobno kot kozmetični postopek mikrodermabrazia, ta s posebno tehniko odstrani mrtvo zgornjo plast kože in vzpodbudi nastanek novih celic. Če je vaša koža suha potem je za vas odlična izbira piling, ki vsebuje oljčno olje ali shea maslo.

  • Sončna očala: Le glejte, da jih imate vedno v torbici, saj nikoli ne veste kdaj jih boste potrebovali. Saj veste kaj se zgodi ko jih ne nosite in vam močno sonce sije naravnost v obraz…začnete se pačiti, to pa prinaša nove gubice na čelu in okoli oči. Zato ne boste zgrešili, če si izberete velika očala v slogu Jackie Onassis; so modna, povrhu pa si boste tako najbolje zaščitili oči pred nevarnimi UVA in UVB žarki. Dodatno lahko nežno kožo okoli oči zaščitite s kremo za okoli oči.

  • Rdeča barva: Imate večino časa rdeča lička? Tudi takrat kadar ne nosite rdečila? Če je naravno vaša koža na obrazu ves čas rdeča to pomeni, da je šibka. Vsekako ima tu prste vmes lahko dednost, vendar pa nekoliko prispevajo tudi slabe življenjske navade v obliki stresa in izpostavljanja soncu. Izogibajte se prevelikemu izpostavljanju soncu in drugim škodljivim dejavnikom, ki vplivajo na nastanek rdečice, to je začinjena hrana, alkohol, vroči napitki, v katerih je kofein.

 

Kategorija:   Novice, Telo in koža