Tuesday, July 16, 2024

Prepovedane stvari so najslajše, je rek, ki se vleče že vse od pradavnine in obdobja ‘Adama in Eve’. Prav nasprotovanje splošnim družbenim načelom in normam, pa lahko parom ponudi določeno mero vzburjenja.


Iskanje parov, ki redno prakticira spolnost v menstruaciji, je podobno iskanju igle v kopici sena. Pari, ki v tem ne vidijo nič spornega pa pravijo, da se spolnost v tem obdobju ne razlikuje bistveno od spolnosti v normalnih okoliščinah, moški se zgolj izogibajo oralnemu zadovoljevanju partnerice, več pozornosti pa namenijo položajem v katerih se odvijajo aktivnosti.

Kri je naravna substanca

Krvavitve, ki so za to obdobje seveda povsem normalne, od spolnosti odvrnejo veliko žensk in deklet. Kri smatrajo za nekaj umazanega in nehigieničnega, kar pa ne drži povsem. Menstrualna kri je kri, ki je povsem enaka življenjski tekočini, ki poganja naše telo. Prav nobenega razloga ni, da bi menstrualno kri povezovali z nečistočo ali slabo higieno. Spolnost v tem obdobju, zdravju seveda ne škodi, nekateri strokovnjaki so celo mnenja, da tudi oralni seks ne predstavlja nobenih infekcijskih nevarnosti. Kljub temu pa je potrebno opozoriti, da je menstrualna kri, v primeru okužene partnerice ali partnerja, odgovorna za prenos spolno prenosljivih bolezni, še posebej prednjači okužba z virusom HIV. Parom in posameznikom, ki pogosteje menjajo spolne partnerje se priporoča uporaba kondoma, verjetnost zanositve pa je zelo majhna.

Nekatere raziskave kažejo, da se v času menstrualnih krvavitev, poveča ženski libido.

Spolni odnosi med menstruacijo pa imajo vsaj eno ali dve dobri lastnosti: zmanjšajo intenzivnost menstrualnih krčev in reducirajo bolečine v medenici. Poleg penetracije, pa je za to odgovoren ženski orgazem, med katerim se sproščajo določeni hormoni (dopamin, serotonin in endorfin). Prva dva sta odgovorna za boljše počutje, endorfin pa je endokrin hormon, ki ga proizvajata hipofiza in hipotalamus, ter velja za naraven morfij. Nosečnost, kot posledica spolnih odnosov med menstruacijo, je zelo redka. Lahko se pojavi v primerih, da partnerica trpi za menstrualno motnjo imenovano polimenoreja, ki pomeni cikle krajše od enaindvajsetih dni.

Kategorija:   Novice, Zanimivosti
Naslednji prispevek

Kontracepcija letno reši 250.000 življenj

19 julija, 2012 0