Tuesday, April 23, 2024
13 junija, 2012

Učinkoviti domači preventivni ukrepi proti novi gripi

By 0 1162 Views

Požirek olivnega olja

Olivno olje si 2 – 3 minuti žvrkljajte v ustih in ga poskusite tudi grgrati. Olje po treh minutah izpljunite. S tem ste dosegli, da so se iz sluznic v ustih in žrelu izločili strupi, prav tako pa so se te sluznice prepojile z olivnim oljem, ki deluje protimikrobno.


Domač jabolčni kis

Kis vlijte v malo ¼ litrsko stekleničko, ki jo boste lahko stalno nosili s seboj. Pred vsakim obrokom boste vlili dve žlički jabolčnega kisa v 1 dcl vode in boste to popili. Jabolčni kis aktivno deluje protimikrobno in bo razkužil sluznice v ustih, požiralniku kakor tudi prebavilih. Na ta način boste uničili patogene mikroorganizme, ki se skušajo naseliti na vaših sluznicah in podprli imunski sistem.

Kislo zelje

Dnevno uživajte kislo zelje, ki vsebuje C vitamin in mlečnokislinske bakterije, ki vplivajo na podporo imunskemu sistemu. Kislo zelje naredite v solati, dodajte nekaj kapljic olivnega olja, česen, malce solite in premešajte.

Ostali nasveti, ki jih velja upoštevati:

  • Pri hrani se izogibajte mesu sesalcev (govedina, svinjina) in uživajte predvsem perutnino in ribe.
  • Zmanjšajte količine sladkarij in se izogibajte izdelkom iz bele moke. Bela moka in sladkarije slabijo imunski sistem in podpirajo rast glivic.
  • Pri mlečnih izdelkih se omejite predvsem na jogurte in kefir, ki vsebujejo tudi koristne mlečnokislinske bakterije. Izbirajte jogurte brez okusov.
  • Ne pozabite na dovolj spanja, saj spanje bistveno izboljša vaš imunski sistem in odpornost.
  • Uživajte dovolj sadja, ki vsebuje večje količine C vitamina.
  • Poskrbite za čiste roke, prav tako pa se poskusite kontrolirati, da z rokami ne boste segali v področje nosu, ust ali oči s čimer si lahko prenesete viruse na sluznice.
  • Kašljajte v robec oz. če tega nimate v ramo, tako, da vaše roke ostanejo še naprej čiste.

Sorodni članki:

 

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Za otroke škodljivo pasivno kajenje

13 junija, 2012 0