otrok > zdravje

Zobna ščetka: električna ali navadna?

Ni pomembno, obe sta boljši kot nič, vendar imata vsaka tako električna kot navadna svoje presnosti in slabosti. Ščetkanje z navadno zobno ščetko ponavadi zajame več zob hkrati, delo je učinkovito in hitreje opravljeno. Električne zobne ščetke imajo okroglo glavo, ki v večini primerov zajame čiščenje enega zoba. Čiščenje je sicer temeljito, vendar potrebuje nekoliko več potrpljenja, kako je s potrpljenjem in otroci, pa tako ali tako vemo.

Piše: bambino.si


Torej obe metodi sta ob pravilnem ravnanju enako učinkoviti, pri izbiri zobne ščetke, tako električne kot navadne, pa moramo biti pozorni na naslednje:

·         Zobne ščetke morajo izpolnjevati certifikate kakovosti, morajo biti gladke, brez ostrih robov, izdelane morajo biti iz varnih materialov.

·         Za otroka izberite ščetko z mehkimi ščetinastimi vlakni, ki so v korelaciji z njegovimi dlesnimi veliko bolj nežni.

·         Ročaj otroške zobne ščetke naj bo nekoliko bolj zajeten. Obilnejši ročaj omogoča boljši oprijem in nadzor.

·         Se otrok izogiba umivanju zob? Izberite pojočo ali svetlikajočo zobno ščetko.

Ko se odločate za nakup zobne ščetke nikakor ne zanemarite otrokovih želja. Izbira zobne ščetke po njegovem okusu bo samo še pripomogla k bolj rednemu in uspešnejšemu umivanju zob. 

Sorodni tagi
Sorodni članki
Komentarji