Friday, July 19, 2024
6 marca, 2023

3 načini, kako otroci dejansko poglobijo vajino razmerje

By 0 1281 Views

Otroci lahko velikokrat še dodatno poglobijo razmerje in zbližajo partnerja. Kljub temu pa je zelo pomembno, da si par, ki ima obstoječe težave, ne omisli otroka samo zato, da bi to rešilo njune težave. Ker v resnici ponavadi ni tako, tisti, ki pa zares trpi, pa je največkrat otrok. Zato je zelo pomembno, da dobro razmislite, preden se odločite za otroka. Vseeno pa bi vam radi predstavili nekaj načinov, kako lahko otroci izboljšajo vaš zakon oziroma razmerje – ampak le pod pogojem, da je to razmerje že zdaj funkcionalno in zdravo. Tako gre potem samo za nadgradnjo.


Imate skupne cilje, interese, načrte

Že ko sta bila sama, sta jih verjetno imela, sedaj pa je prišel še novi družinski član, ki vaju povezuje tudi skozi skupne načrte, ki jih boste uresničevali kot mlada srečna družina.

Še več komunikacije in reševanja konfliktov

Otrok novopečene starše postavi na še več preizkušenj. Normalno je, da se bosta kdaj sprla, se ne bosta strinjala in si bosta šla tudi na živce. Konec koncev ima vsak svoj pogled na svet in svoje občutke. Pomembno je, da znata vse konflikte uspešno rešiti in se pogovarjati – če vama to uspe, sta svoje razmerje močno nadgradila.

Naučila se bosta pričakovati nepričakovano

Nič več vaju ne bo presenetilo, saj je odraščanje otroka zelo kompleksen proces, kjer je ogromno vzponov in padcev. Ko jih boste skupaj prebrodili, bo to naravnost čudovit občutek. Tako bosta oba razširila obzrja, se naučila pričakovati tudi najmanj pričakovanih situacij in na novo razumevati svet okoli sebe.

Kategorija:   Nasveti