Monday, July 22, 2024
11 oktobra, 2021

3 nasveti, kako privarčevati pri nakupu stvari za dojenčka

By 0 984 Views

Včasih se zdi, da o potrebščine za dojenčke in novorojenčke res drage. Na trgu je tisoč in ena znamka, vsi obljubljajo neizmerno kvaliteto, vi pa ne veste, za kaj bi se odločili. Svojemu dojenčku lahko ponudite vse kar potrebuje (in še več), obenem pa ravnate naravi in denarnici prijazno.


Razmislite, kaj že imate doma
Pomembno je, da ocenite, kaj res potrebujete za otrokov `prihod´. Če to ne bo vaš prvi otrok, vam je verjetno ostalo veliko stvari od prejšnje nosečnosti, katere lahko znova uporabite. Če pa je to vaš prvi otrok, pa vprašajte prijatelje, ali vam odstopijo kakšno stvar, ki je ne potrebujejo več. Ponovna uporaba je eden izmed temeljev ekološke osveščenosti!

Osredotočite se na stvari, ki jih resnično potrebujete – ne na tiste, ki so vam vizualno všeč

Na trgu je ogromno otroških proizvodov, ki pa niso nujno potrebni. Prav tako pa je veliko teh proizvodov narejenih tako, da vas odvrnejo od preživljanja skupnega časa z otrokom. Na primer – novorojenčku je popolnoma vseeno, ali bo njegova soba opremljena po najmodernejših standardih ali pač ne. Bolj kot moderno opremljeno sobo potrebujejo skrb staršev in njihovo bližino.

Spodbujajte otrokovo in svojo kreativnost – igrače lahko naredite tudi sami

Novorojenčki se lahko brez skrbi igrajo z navadnimi hišnimi predmeti, dokler so pod vašim nadzorom. Lesene žlice, plastične posodice, naravni predmeti, … bodo spodbudili otrokovo kreativnost in domišljijo, ob enem pa vas te `igrače´ne bodo stale nič.

Kategorija:   dojenček
Naslednji prispevek

Kako potovati z dojenčkom?

4 maja, 2022 0