Saturday, July 20, 2024
3 decembra, 2021

3 razlogi, zakaj sta se oddaljila drug od drugega

By 0 646 Views

Kaj je razlog, da se par naenkrat oddalji in v zvezi ni več enako?


Eden od vaju se je spremenil

Vsako razmerje je unikatno in ima svoj določen tempo in ritem, ki ga narekujeta oba partnerja. Odnos med njima je zgrajen na temelju skupnih zanimanj, navad, smisla za humor, spominov in kompatibilnih osebnosti. Vendar se ljudje spreminjamo. Vsak dan si pridobivamo nove izkušnje in osebnostno rastemo – in tako se včasih zgodi, da se dve osebi, ki sta si na neki točki delili skupno pot, znajdeta na mrtvi točki, ko komunikacija ne deluje več. Morda si on želi v drugo smer kakor vi, čeprav so ga nekoč zanimale iste stvari kakor vas – in vi se sedaj počutite izdane.

V primeru, ko se ena ali obe osebi v razmerju tako drastično spremenita, da sprememba vpliva na kvaliteto razmerja, je edina rešitev dobra komunikacija. Zaljubili ste se v osebo, ki je bila drugačna od osebe, s katero ste v razmerju trenutno. Vprašanje, ki si ga morate zastaviti je: ali je ta oseba tako drugačna od moje vizije o partnerju, s katerim želim deliti svoje življenje, da je ne morem sprejeti?

Zmanjkalo vam je zgodb iz preteklosti vendar ne ustvarjata novih

Ko ste spoznali svojega partnerja, sta bila drug drugemu popolnoma novi osebi. Večere sta preživljala ob spoznavanju drug drugega. Povedali ste zgodbo o tem, kako ste dobili tisti tatu, ki se ga zdaj sramujete. Ko sta govorila, sta drug drugemu skakala v besedo, ker je bilo toliko stvari, ki sta jih želela deliti drug z drugim.

Morda ste se ujeli v rutino. Dejstvo, da vsak dan znova nimate več ničesar novega, kar bi delili z njim, pomeni, da ste prenehali delati zanimive stvari. Morda vaša služba in otroci zahtevajo toliko pozornosti, da ko končno pridete domov, nimate več časa in energije in se želite samo še zlekniti na kavč. To je popolnoma razumljivo, vendar poskusite najti način, s katerim boste vsaj občasno imeli možnost izstopiti iz rutine. Za vikend se odpeljite v Portorož ali Piran. Pojdite jest v restavracijo, kjer še nikoli niste bili. Obiščite muzej ali galerijo. Pojdite na dolg sprehod.

Skupaj preživljata preveč časa

V zvezi sta že dolgo časa in zdi se da vse počneta skupaj – celo večina oz. skoraj vsi vajini prijatelji so skupni. To je sicer lepo, vendar je pomembno, da ohranjate svoje življenje, zanimanja, hobije in prijatelje, tudi kadar ste v zvezi. Tako boste imeli precej več za deliti s svojim partnerjem, v vajino skupno življenje pa boste prinašali več svežine.

Kategorija:   mama, Nasveti