Saturday, June 15, 2024

Ločitev ni enostaven korak v življenju, še posebej pa se lahko zaplete, kadar so prisotni tudi otroci. Poleg tega, da se morate spopadati s svojimi občutki in čustvi, morate biti še toliko bolj pozorni na to, da ločitev čim bolje prenesejo vaši otroci. Preberite, kaj bi moral vedeti vsak ločen starš, da lahko optimalno poskrbi za dobrobit otrok.


Dobivajte se z ljudmi, ki jih vidite kot potencialni vzor za vaše otroke

Ja, pomembno je, da se kasneje dobivate z ljudmi, ki so vam všeč. Vendar morate imeti pri tem v mislih tudi svoje otroke. Potrudite se, da izberete novega partnerja, ki ima zdrave navade, vrednote in se dobro razume z vašimi otroki.

Obnašajte se tako, kot želite, da se obnašajo tudi vaši otroci

Odrasli ste, počnete lahko, kar želite. Vendar bodite previdni, saj ste z vsakim korakom vzgled svojim otrokom, pa če se tega zavedate ali ne. Imejte zdravo mero samospoštovanja, sledite svojim vrednotam, bodite disciplinirani in modri.

Novega partnerja otrokom predstavite šele takrat, ko resnično mislite, da je to nekaj resnega

Nikar ne medite otrok po nepotrebnem. Če niste prepričani v novo razmerje, otrok ne vmešavajte vanj. Šele, ko zares ugotovite, da je novi partner tisti pravi za vas, ga previdno in po korakih predstavite otrokom. Komunikacija je ključnega pomena.

Kategorija:   otrok, Starševstvo