Friday, July 19, 2024

Spoznajte največje mite o nosečnosti, ki jim nikar ne nasedajte.


Nosečnost je vedno čudovita izkušnja

Ni res. Vsaka ženska je drugačna in na svoj način doživlja obdobje nosečnosti. Normalno je, da ne uživate v vsakem trenutku, da so vmes zelo težki trenutki, ko bi si najraje premislili. Ravno to naredi celotno izkušnjo nosečnosti tako zelo posebno – konec koncev je tudi življenje sestavljeno iz vzponov in padcev.

Stres med nosečnostjo škodi plodu

Stres je fizični odziv telesa, ki se mu med nosečnostjo ne morete izogniti v celoti, zato se nikar ne počutite slabo. Že sam proces, skozi katerega gre telo med obdobjem nosečnosti, je stres za telo in temu se nobena ženska ne more izogniti.

Večji dojenček je bolj zdrav dojenček

Pogost mit je tudi, da je zdravje dojenčka odvisno od velikosti dojenčka. Seveda dojenček ne sme biti premajhen, če je pa v mejah normale, pa nima zdravje nobene povezave z velikostjo oziroma težo dojenčka.

Nosečnice bi se morale izogibati fizični aktivnosti

Če nimate posebnih priporočil od zdravnika ali rizične nosečnosti, gibanje ni prepovedano. Ravno nasprotno, gibanje med nosečnostjo je celo zaželeno, pomembno je le, da poskrbite za ustrezne aktivnosti in ne pretiravate ali počnete česarkoli, kar bi lahko ogrožalo plod.