Monday, July 15, 2024
Nekategorizirano
2 decembra, 2020

5 SIMPATIČNIH IDEJ, KAKO ZA BOŽIČ RAZKRITI, DA SI NOSEČA

By 0 2129 Views

Si pred kratkim izvedela, da si noseča? Potem ti zdaj po glavi verjetno rojijo misli: kdaj naj povem, da sem noseča? Kako naj sporočim veselo novico? Komu naj povem prvemu? No, za začetek: če še nisi, najprej povej svojemu partnerju, da bo očka! Potem pa razmislita, kdaj želita to novico deliti z drugimi. Nekateri pari čakajo na rezultate testa NIFTY, ki ga lahko opraviš že od 10. tedna nosečnosti naprej, spet drugi počakajo, da mine prvo trimesečje, saj je zatem možnost spontanega splava znatno nižja. Nekateri pari pa so pripravljeni novico razkriti takoj! Kdaj načrtujeta razkritje, je torej popolnoma vajina odločitev. Mi pa smo pripravili pet idej, kako iz vesele novice v tem prazničnem času naredita resnično nepozaben trenutek!


POVABI DRUŽINO NA BOŽIČNO VEČERJO

Prvi korak, da pripraviš nepozabno razkritje nosečnosti svojim najbližjim je lahko, da jih povabiš na božično večerjo. To, da pripraviš večerjo sama, ti tudi pomaga dobro skrivati novico o nosečnosti do trenutka razkritja: v nosečnosti moraš namreč paziti, da se izogneš okužbi z listeriozo. Zato ne postreži slabo kuhanega mesa ali slabo oprane zelenjave, namesto penine pa si nalij mešanico jabolčnega soka in mineralne vode.

  1. NAJ GOSTE PRESENETI NAPIS NA DNU KROŽNIKA

Hrano lahko serviraš na posebne krožnike in ko bodo gostje pojedli, jih bo presenetil napis »Bodoča babica«, »Bodoči dedek« ali »Bodoča teta«.

  1. OKRASITA BOŽIČNO JELKO

Kaj pa, če bi s partnerjem z ultrazvočno fotografijo vajinega malega škrata letos okrasila božično jelko? Ali pa na novoletni okrasek napisala »Majhno darilo pride junija 2020« ali pa »Neža + Marko = <3«?

  1. SPOROČI VESELO NOVICO SKOZI DRUŽABNE IGRE

Družabne igre so čudovit način, kako preživeti božični večer ali jutro. Ste že slišali za igro Scrabble? Letos lahko s svojimi najbližjimi igrate to igro sestavljanja besed. Toda, pssst … Potrebno bo malo goljufanja! Pred začetkom igre si v žepu pripravi črke N, O, S, E, Č, A, S, E, M in ko boš na potezi, sestavi črke ter deli novico!

 

IN ČE NOV KORONAVIRUS PREKRIŽA NAČRTE …

Brez skrbi! Ker je današnje leto tako posebno zaradi pandemije novega koronavirusa, smo zate pripravili tudi ideje, kako čudovito novico sporočiti v primeru, da se s svojimi najbližjimi ne boste mogli družiti in objeti v živo.

 

  1. POŠLJITE POSEBNO VOŠČILNICO!

 

  1. KAJ PA PISMO BOŽIČKA?

Kaj praviš, da bi letos Božiček napisal pismo bodočemu babici in dedku? Potrebuje samo malo tvoje pomoči pri tiskanju in dostavi najlepše novice!

 

Oba primera smo pripravili v ekipi NIFTY. Si že slišala za test NIFTY? Če si ravno izvedela, da si noseča, ti bodo te informacije prišle zelo prav! Test NIFTY je namreč predrojstveni test, ki odkriva morebitne kromosomske nepravilnosti ploda. Nosečnica ga lahko opravi od 10. tedna nosečnosti naprej. Test je preprost, popolnoma varen za nosečnico in plod ter zelo zanesljiv: pri odkrivanju najpogostejših kromosomskih napak (Downov, Edwardsov in Patauov sindrom) kar več kot 99-odstoten.

Več o testu si lahko prebereš TUKAJ.