Saturday, February 24, 2024
17 julija, 2021

5 stvari, ki jih ne smete početi tik pred porodom

By 0 1924 Views

Zagotovo ste že neštetokrat v svoji glavi šli skozi, kako bo potekal vaš porod, pa vendar – ko pride tisti usodni trenutek, se zdi, da je vse izpuhtelo iz vaše glave. Skrbi vas ogromno stvari, vendar globoko vdihnite in se pomirite – vse bo vredu. Nikar pa tik pred porodom ne počnite spodnjih stvari.


Ne obremenjujte se s tem, ali vam bo med porodom ‘ušlo’

To je nekaj povsem normalnega; zgodi se veliko ženskam, še zdaleč pa to ne pomeni, da se bo zagotovo zgodilo tudi vam. In tudi če se vam zgodi, se nimate česa sramovati, saj gre za popolnoma naraven pojav, vsi to počnemo. In brez skrbi, babice so videle že veliko hujše stvari.

Ne brijte svojih intimnih predelov

Če vam je tako všeč, seveda oblikujte svojo spodnjo frizuro, kakor želite. Nikar pa ne počnite tega samo zato, ker vas skrbi, kaj si bodo mislili zdravniki in seste. Nikakor ne želite srbečice tam spodaj tik po porodu, za povrh pa so sramne dlake tam zato, da vas ščitijo pred bakterijami in tujki.

Ne skrbite glede tega, kako glasni boste med porodom

Porod boli. To je dejstvo. Če se boste bolje počutili, če boste zraven glasni, nič hudega. Vaš porod je, počnete lahko, kar vam ustreza. Nikar se ne ozirajte na to, kaj bodo rekli drugi.

Kategorija:   Nosečnost, Porod