Monday, June 17, 2024

V zadnjem času je mogoče opaziti pravo evforijo s knjigami in filmi, ki nam prinašajo žgečkljivo vsebino. Kot kaže zadnja Durexova raziskava,[1] pa fantazije, ki jih črpamo iz fiktivnega sveta, vse redkeje prenašamo v realno življenje. Prav z namenom, da bi se pari prepustili senzualnim novostim, je Durex pred prihajajočim valentinovim pripravil intimen video in priročnik #50GamesToPlay.


Posamezniki danes vse pogosteje sežejo po knjigah ali filmih z vročo vsebino, vendar se po drugi strani vedno manj predajajo spolnim užitkom v postelji. Zadnja britanska Nacionalna raziskava seksualnih navad in življenjskega stila (Natsal)[2] je namreč pokazala, da je povprečno število spolnih odnosov, ki jih ima posameznik v enem mesecu, padlo iz pet na tri. Slednje je potrdila tudi Durexova raziskava, saj je razkrila, da se posamezniki v realnosti ne upajo prepustiti seksualnim fantazijam.

V posteljo pogosteje s knjigo kot s partnerjem

Najnovejša raziskava, ki jo je opravil Durex, razkriva, da se posamezniki v posteljo veliko pogosteje kot s partnerjem odpravijo s knjigo. Tako na katerikoli dan v tednu obstaja dvakrat večja verjetnost, da bodo ljudje v postelji prebirali fikcijo, kot da bi se predajali mesenim užitkom. Po drugi strani pa imajo lahko knjige z začinjeno vsebino tudi stimulativno vlogo. Kar 63 % vprašanih namreč meni, da jih branje pravih knjig spravi v primerno razpoloženje za spolne vragolije. Kljub priljubljenosti romanov s seksualno vsebino pa imajo posamezniki še vedno raje realnost. Tako jih kar dve tretjini priznava, da se raje prepustijo posteljnim vragolijam v realnosti, kot da o njih prebirajo v knjigah.

Dobra polovica si svojih fantazij ne upa uresničiti

Posamezniki s prebiranjem erotične vsebine sicer dobijo občutek, da so postali pravi seksualni avanturisti, vendar to premalokrat izživijo v realnosti. Več kot tretjina vprašanih je namreč odgovorila, da je minilo več kot eno leto odkar so v spalnici nazadnje poskusili nekaj novega. Dalje dobra polovica priznava (60 %), da si svojih spolnih fantazij ne upa uresničiti s partnerjem. Slabo tretjino (28 %) je namreč sram, da bi partnerju zaupala spolne fantazije ali ideje za spolne igrice, paradoksalno pa si skoraj polovica (47 %) želi, da bi bili njihovi partnerji bolj odprti pri deljenju svojih spolnih fantazij. Pri tem med najbolj priljubljenimi fantazijami prevladuje igranje vlog (17%), eksperimentiranje s seksualnimi igračkami (17 %) in uporaba gelov za dodatne užitke (10 %). 

#50GamesToPlay

Z  željo, da bi se predstavljeni trendi spremenili in bi posamezniki svoje fantazije pričeli uresničevati tudi v realnosti, Durex pred letošnjim valentinovim predstavlja dražljiv video in priročnik #50GamesToPlay z žgečkljivimi nasveti ter spolnimi igricami. S priročnikom, ki je napisan v stilu petdesetih nians sive, želi vodilna znamke v svetu prezervativov in pripomočkov za sočno spolno življenje spodbuditi pare, da v intimno življenje vnesejo nekaj senzualne popestritve. 

Kot je poudarila Susan Quilliam, Durexova strokovnjakinja za spolnost in odnose, smo k raziskovanju naših spolnih potencialov ter iskanju novih občutkov nagonsko nagnjeni. »Inspiracijo za razširitev naših meja iščemo v vsakdanjem življenju, knjigah in filmih, vendar si jih ne upamo uresničiti. Upamo, da bosta nov video in priročnik #50GamesToPlay parom posredovala majhen potisk v pravo smer.”

Nestrpno pričakovan video, ki prikazuje, kaj se zgodi, ko pari prenehajo z branjem o čudovitem seksu in na lastni koži doživijo pristno spolno vznemirjenje, si oglejte na Durexovem uradnem youtube kanalu. Celoten priročnik #50GamesToPlay pa si lahko prenesete na povezavi.

Izsledki nedavne ankete, ki jo je izvedel Durex:

  • 63 % vprašanih je priznalo, da jih prebiranje knjig z žgečkljivo vsebino spravi v pravo razpoloženje za spolnost, vendar jih le 40 % svoje seksualne fantazije tudi uresniči.
  • 47 % vprašanih si želi, da bi jim njihov partner večkrat zaupal svoje fantazije.
  • Kar 43 % vprašanih bi sebe opisalo za razigrane v postelji.
  • 28 % vprašanih priznava, da bi jim bilo nerodno deliti svoje fantazije ali ideje za spolne igrice s partnerjem.

Najbolj priljubljene seksualne fantazije: igranje vlog (17 %), eksperimentiranje s seksualnimi pripomočki (17 %), uporaba gelov za dodatne užitke (10 %).[1] Raziskava #50GamesToPlay je bila decembra 2014 opravljena na vzorcu 2.000 Britancev, starih med 18 in 60 let.

[2] Raziskava je bila opravljena med 2010 in 2012, in sicer na vzorcu 15.000 Britancev, starih med 16 in 74 let.

 

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Domači pripravki za boj proti kašlju

17 februarja, 2015 0