Saturday, February 24, 2024
11 novembra, 2021 SPONZORIRANA OBJAVA

6 skrivnosti zdravih in sijočih las, ki vam bodo v ponos

By 0 683 Views

Zdravi in negovani lasje so odraz urejenosti, zdravja in dobrega počutja. Močno lahko vplivajo tudi na to, kako se počutite v svoji koži – ko končno dosežete sijoče lase, bo vaša samozavest dobila krila. Ker imamo različni ljudje zelo različne lase, pa je težko posploševati, kakšna nega las je najboljša za posameznika. Različni tipi las namreč zahtevajo različno nego. Če si želite, da vaši lasje postanejo vaš največji ponos, sledite spodnjim nasvetom.


Lase umivajte tako pogosto, kot je potrebno

Kako pogosto bi morali umivati svoje lase, je odvisno od tega, kakšne lase imate. Medtem ko nekateri prisegajo na vsakodnevno umivanje las, drugi zagovarjajo stališče, da zadošča umivanje las enkrat tedensko. In v resnici imajo lahko oboji prav. Vsakodnevno umivanje las lahko močno izsuši lase in lasišče, zato je pomembno, da v primeru, da imate težave s suhimi lasmi, prhljajem in prekomernim izpadanjem las, svojih las ne umivate prepogosto. Če imate na drugi strani težave z zelo mastnimi lasmi, pa jih umijte takoj, ko začutite potrebo. Velja tudi pravilo, da se skodrani lasje umivajo bolj redko kot ravni. Preprosto poslušajte svoje telo.

Lase umivajte z ustreznim šamponom

Še bolj kot pogostost umivanja las pa je pomembna izbira šampona. Dandanes obstaja na trgu ogromno različnih produktov, zato je povsem razumljivo, da ste nekoliko zmedeni, kaj sploh izbrati. Prvo pravilo, ki ga morate upoštevati, je, da najdete ustrezni šampon za vaš tip las. Imate suhe, mastne, poškodovane ali tanke lase? Se spopadate z mastnim lasiščem ali prhljajem? Je vaša največja težava izpadanje las? Imate barvane lase? Vse to se morate vprašati, preden v prvi trgovini na slepo kupite najcenejši šampon. Vzemite si čas in pobrskajte po široki ponudbi izdelkov Garnier – prepričani smo, da boste našli točno to, kar iščete. Znamka Garnier namreč posluša svoje stranke in stremi k temu, da oblikuje izdelke, ki so učinkoviti, dostopni ter zadovoljijo potrebe nege las in kože svojih strank. Prepričajte se sami.

Poskrbite za redno striženje

Frizerji in modni strokovnjaki pogosto opozarjajo na to, da se veliko žensk osredotoča samo na dolžino svojih las, ne pa tudi na njihov videz. Redno striženje konic je ključnega pomena za zdrave in močne lase. Če konic ne strižete, se te razcepijo, las postaja vedno tanjši, na koncu pa se zelo verjetno tudi odlomi. Naj se sliši še tako kontradiktorno, ampak je res – za hitro rast las je zelo pomembno redno striženje.

Izogibajte se toplotni obdelavi las

Na cepljenje konic, lomljenje in izpadanje las pa močno vpliva tudi barvanje in toplotna obdelava las, kot je uporaba sušilnikov, likalnikov, kodralnikov. Če le gre, poskusite lase sušiti naravno in jih čim manj izpostavljajte vročini. Če pa se ne morete izogniti toplotni obdelavi las, pa vsaj poskrbite, da jih ustrezno zaščitite. Poškodbam las pri barvanju pa se lahko izognete tudi s pravilno izbiro barve za lase.

Poiščite balzam, ki je optimalen za vaš tip las in ga uporabljajte pravilno

Enako kot za šampone velja tudi za balzame, maske, pene, serume in olja  – izberite produkt, ki je primeren za vaš tip las in bo rešil težavo, s katero se spopadate. Če je vaša težava izpadanje las, izberite balzam, ki lase krepi in deluje proti izpadanju. Če imate barvane lase, naj bo vaš balzam izdelan za barvane lase.

Ko ste izbrali ustrezni balzam, pa poskrbite še za to, da ga pravilno uporabljate. Veliko ljudi balzam nanese na oprane lase, vendar frizerji svetujejo, da ga nanesete na lase še pred pranjem. V tem primeru bo namreč še bolj učinkovit. Sledite navodilom in pustite balzam delovati toliko časa, kot je potrebno, potem pa ga obvezno sperite z las. Če imate izsušene lase, jih lahko krepite tudi z vsakodnevnim nanašanjem posebnega olja za lase. Če se spopadate z nekoliko bolj neukrotljivimi lasmi, pa so za oblikovanje čudovite pričeske odlične razne pene, kreme in geli. Ne glede na to, kakšen tip las imate, boste njihov videz in zdravje z lahkoto izboljšali s kozmetičnimi izdelki Garnier.

Lase redno krtačite

Spet je pomembno, da za svoje lase izberete primerno krtačo oziroma glavnik. Medtem ko je za ravne lase priporočeno vsakodnevno krtačenje, je za močno skodrane lase to odsvetovano, saj boste s tem uničili kodre (poleg tega, da bo krtačenje verjetno tudi zelo boleče). Je pa pomembno, da tudi v primeru skodranih las vsaj enkrat tedensko počešete lase, saj s tem odstranite vse izpadle in odmrle lase. Z rednim česanjem tudi stimulirate lasišče in korenine las, kar spodbuja krvni pretok in rast las.

Osredotočite se na zdravo in uravnoteženo prehrano

Če se spopadate z lomljenjem in izpadanjem las, je prvi korak, da izberete ustrezni šampon, balzam, serum in olje za lase, ki bodo preprečevali nadaljnje izpadanje in okrepili vaše lase. Izpadanje las je sicer povsem običajen pojav, dokler ne pride do prekomernega izpadanja, ki je lahko tudi posledica hormonskih sprememb ali kakšne bolezni. Izpadanje las lahko zmanjšate in dodatno okrepite svoje lase z izbiro ustreznih kozmetičnih izdelkov in z ustrezno prehrano. Več raziskav je pokazalo, da uživanje velikih količin sladkorja spodbuja izpadanje las. Preprosto zmanjšajte vnos sladkorja v svoje telo in poskrbite, da zaužijete dovolj cinka, beljakovin, vitamina C, omega-3 maščobnih kislin, železa in vitamina B12, ki spodbujajo rast las in jih krepijo.

 

 

Kategorija:   mama, Moda, Telo in koža
Naslednji prispevek

4 nasveti, kako izboljšati odnose v družini

12 novembra, 2021 0