Thursday, June 20, 2024

Vas zanima, ali pričakujete deklico ali fantka? Tudi brez ultrazvoka je povsem možno predvidevati spol otroka. Med nosečnostjo lahko v telesu začutite določene znake in simptome, ki močno nakazujejo na to, katerega spola bo vaš novorojenček. Kateri so znaki, da pričakujete deklico?


1. Jutranja slabost

Zagotovo ste že slišali, da je močna in pogosta jutranja slabost močan znak, ki nakazuje, da boste rodili punčko. Nasplošno naj bi se nosečnice, ki nosijo deklico, počutile veliko slabše kot tiste, ki nosijo fantka. V študiji iz leta 2017 so ugotovili tudi, da so bile ženske, ki so kasneje rodile punčko, veliko bolj dovzetne za razna vnetja in bakterijske okužbe v nasprotju s tistimi, ki so kasneje rodile fantka.

2. Esktremna nihanja razpoloženja

Hormonske spremembe med nosečnostjo pogosto vplivajo na nenavadna nihanja razpoloženja nosečnic. Nekatere domneve pravijo, da so lahko ta nihanja v primeru, če pričakujete deklico, še toliko močnejša, saj naj bi nosečnice nosile še višjo raven estrogena.

3. Visok položaj trebuha

Če nosite dojenčka visoko, naj bi bil to znak, da pričakujete deklico. Pri tem sicer ni nikakršne znanstvene podlage, saj je položaj trebuha odvisen od posameznice: kakšno obliko telesa ima, kakšna je njena teža, razvitost mišic in forma nasploh.

4. Želja po sladkem

Nosečnice pogosto zapopade nenadzorovana želja po hrani. Nekatere domneve spet pravijo, da želja po sladkem napoveduje deklico, želja po slanem pa fantka. Kljub temu pa zaenkrat dokazov, ki bi to potrjevali, ni.

5. Mastna koža in lasje

Obstajajo prepričanja, da mastna koža in lasje med nosečnostjo namigujejo na to, da nosite deklico. Če so lasje in koža sijoči, pa naj bi pričakovali fantka. Tudi za to ni dokazov, saj naj bi na zdravje kože in las načeloma vplivale hormonske spremembe in način prehrane.

6. Pospešeno bitje dojenčkovega srca

Če dojenčkovo srce bije hitro in pospešeno, naj bi to pomenilo, da je v vašem trebuhu deklica.

Če vas zanima, kakšni znaki se pojavljajo, ko pričakujete fantka, kliknite TUKAJ.

 

Naslednji prispevek

UGOTOVITE SPOL OTROKA KAR OD DOMA!

13 septembra, 2020 0