Monday, July 15, 2024

1. Izpraznite kozarec z vodo


Žejo pogosto zamenjujemo z lakoto, zato ob napadih lakote najprej spijte kozarec ledeno mrzle vode ali sadnega soka. Presenečeni boste, koliko manj boste pojedli.

2. Uščipnite se

Dobesedno. Kadar vas bo prijela neustavljiva želja po hrani, se 10 sekund ščipajte v nosnice ali ušesne mečice. Želja po hrani bo minila, saj so nosnice in ušesne mečice akupresurne točke. Čeprav ta tehnika izhaja iz starodavne kitajske znanosti, še ne pomeni, da ne deluje. Poskusite!

3. Uporabite 100-vatno žarnico

Močna svetloba zmanjšuje željo po hrani, zato si v jedilnico namestite močno luč. Če radi grizljate pred TV-jem, nikar ne ugasnite luči. Zatemnjeno sobo raje uporabljajte za drugačne vrste užitkov …

4. Pogajajte se ob kavi

Kadar sodelujete v intenzivni razpravi, ste veliko bolj nagnjeni k nepozornemu grizljanju ponujene hrane na mizi. Če ji / mu boste dali košarico, raje naročite solato, in če se morate med kosilom pogajati za posel, raje počakajte na kavo.

5. Roke držite ob sebi

Trgovci vedo, da se nakup nekega izdelka poveča, če se ga kupec dotakne. Torej: bolj, kot je embalaža pisana, vabljiva in enostavna za odpiranje, slabša je hrana v njej. Naslednjič, ko greste po nakupih, se na oddelku za sladkarije in slane prigrizke ne dotikajte ničesar.

6. Mislite na zdravje, ne na vitko postavo

Veliko ljudi je uspešnejših pri hujšanju, če imajo v mislih zdravo, ne samo vitko telo. Pomislite na holesterol, srce, sklepe, jetra … in kontroliranje hrane bo lažje.

Brez (vsaj minimalnih) športnih aktivnosti pa boste do sanjske postave le stežka prišli. Ne samo to – tudi počutili se boste mnogo bolje, če boste v svoj vsakdanjik vnesli vsaj 10 minutno razgibavanje. Da se izognemo izgovorom o pomanjkanju časa, je priporočljivo, da si kakšno fitnes napravo omislimo in vadbo izvajamo kar doma, tako, mimogrede.

Kategorija:   Hujšanje, Novice
Naslednji prispevek

Odkrili povzročitelja raka na debelem črevesu

13 junija, 2012 0