Monday, July 15, 2024
14 septembra, 2022

7 stvari, ki jih počnejo vse dobre mame

By 0 874 Views

Kakšna mama je dobra mama? Odgovora ni najbolj enostavno poiskati. Vsak starš se namreč trudi po svoje, da bi čim bolje poskrbel za svojega otroka in ga vzgojil v zrelo, srečno odraslo osebo. Vseeno smo danes zbrali nekaj točk, ki so skupne večini mam, ki resnično lepo skrbijo za svoje otroke. Se strinjate ali ne?


Skrbijo za zdravi prehrano

Dobre mame skrbijo, da njihovi otroci jedo zdravo in jih o zdravi prehrani tudi osveščajo. To ne pomeni, da se otroci ne smejo nikdar posladkati s sladkarijami, ki vsebujejo beli sladkor ali se pomastiti z ocvrtim krompirčkom in hamburgerjem, pomeni le to, da je hrana v veliki večini pripravljena na zdrav način in da se otroku to poskuša razložiti ter približati.

So potrpežljive

Potrpežljivost je zelo pomembna vrlina, ko postanete starši. pred tem si ne znate niti v sanjah predstavljati, s kakšnimi težavami se boste v obdobju starševstva srečevali, kolikokrat vas bodo otroci spravili ob živce, kolikokrat se boste znašli v situaciji, ko ne boste imeli pojma, kaj sploh storiti in kako reagirati. Potrpežljivost in ohranjanje mirnih živcev sta torej kvaliteti, ki jih dobri starši nujno potrebujejo.

Ljubezen

Kaj je pa najbolj pomembno od vsega? Da svojemu otroku znate izkazati ljubezen, da ga naučite empatije in kako izražati svoja čustva. Da date otroku vedeti, da ga razumete, da ga poslušate, da ga podpirate. Da mu daste občutek, da je z vami na varnem.

Kategorija:   Nasveti
Naslednji prispevek

Katero računalniško postajo izbrati?

14 novembra, 2022 0