Saturday, June 22, 2024

Očka dvoletnega malčka iz Kalifornije je priznal, da na rojstvo otroka ni bil najbolj pripravljen. Zgodilo se je nepričakovano, nosečnost ni bila načrtovana. Čeprav je skušal pomagati po svojih najboljših močeh, se mu je zdelo, da stvari ne dela pravilno. Občutek je imel, da na otroka ni pripravljen, da za takšno veliko spremembo v življenju preprosto ni dovolj zrel. Sedaj ima dvoletnega malčka, ki je zanj največji zaklad na svetu. Za nič na svetu ne bi hotel zamenjati svojega načina življenja s tistim, ki ga je imel prej. Zato je napisal nekaj čustvenih stvari, ki bi jih po njegovem mnenju moral vedeti vsak novopečeni očka. Po možnosti še pred rojstvom otroka!


1. Nikoli ni tisti “pravi čas” za otroka

Vse bo vredu. Če se zgodi prej, kot ste si morda predstavljali, to ni nujno prepreka, ki vas bo v življenju onesrečila. Nekateri izmed nas začutijo tisti “pravi čas”, kdaj imeti otroka, drugi pač ne. In s tem ni nič narobe.

2. Pripravite se na neprespanost

To verjetno že veste. Možno je, da bo otrok veliko jokal.

3. Ogromno bo slabih dni, ampak hkrati tudi čudovitih trenutkov

Čeprav boste utrujeni, neprespani in včasih tudi obupani, boste čez čas to pogrešali. otroci prehitro rastejo. Še želeli si boste, da bi se spet vrnili v te dni.

4. Podpirajte svojo partnerko in ji pomagajte

Če je dojenček na čase breme za vas, morate vedeti, da je toliko bolj še za vašo partnerko. Ponudite ji pomoč, vprašajte jo, ali kaj potrebuje.

5. Uvedite rutino in se je dosledno držite

Pomaga, 100%.

6. Menjavanje plenic je, čisto iskreno, grozljivo

S tem verjetno niste imeli stika prej. In ne bomo lagali, smrdi. Ni prijetno. Se pa navadite.

7. S partnerko si vzemita čas samo zase

Saj vemo, da je težko, ampak v dnevu se zagotovo najde tista ura, ko si lahko vzameta čas zase.

8. Nihče ne ve bolje od vas, kako vzgojiti vašega otroka

Če se vam zdi, da nimate pojma o vzgoji, se pomirite. Zaupajte svojemu srcu. Če ste pa res zbegani, pa seveda obstaja ogromno literature na to temo.

Kategorija:   dojenček, otrok, Starševstvo, Vzgoja
Naslednji prispevek

Kdaj je pravi čas, da ostane otrok sam doma?

31 maja, 2021 0