Tuesday, April 30, 2024

Eucerin pH5 lotion za učvrstitev kože, klinično dokazano odpravlja pomarančno kožo in je posebej primeren za ženske z občutljivo kožo, ki iščejo visoko učinkovit in koži prijazen izdelek.


Kaj povzroča nastanek celulita?

Zaradi staranja kože, kolagen in vezna tkiva pričnejo izgubljati svojo elastičnost in srednji sloj kože postane posledično šibkejši. Staranje prav tako vpliva na sistem presnove, kar lahko ima za posledico tudi manjše zmožnosti telesa, da se učinkovito izloča vse odpadne in strupene snovi. Tako nakopičene zaloge odpadnih snovi v telesu povzročijo spremembe na veznem tkivu in maščobnih celicah, ki se nahajajo v kolagenu.
Maščobne celice pridobijo na velikosti, pritiskajo na limfne in krvne žilice in s tem povzročajo edeme ali otekline. Povečane maščobne celice se iz podkožnega področja premaknejo »k površju«, v spodnji srednji sloj kože, kar povzroči videz pomarančne kože oziroma celulit.

Celulit je trdovratna nadloga.

Pri ženskah maščobno tkivo na splošno predstavlja 20–30 % telesne teže, pri moških pa le 15–20 %. Poleg tega vezivno tkivo v ženskem telesu z vlakni, ki so pravokotna na površino kože, deli podkožno maščobno tkivo na blazinice. Ker je tkivo bolj raztegljivo, se nakopičene maščobne celice (adipociti) lažje premikajo med trakovi vlaken in tako deformirajo vezivno tkivo. Nazadnje prodrejo v usnjico in maščobne blazinice se izbočijo, kar je še posebej vidno, ko kožo uščipnemo, na površju kože pa se ustvari videz jamičaste pomarančne lupine. Dermatološke raziskave so tudi pokazale, da se v prizadetih predelih kože nahaja večja količina sladkornih molekul (glikozaminoglikanov), ki povzročajo zastajanje vode v tkivu.

Zdravila ni – razlika pa je očitna!
Čeprav hormonsko pogojene anatomske strukture pri ženskah ne moremo spremeniti, so v neodvisnih dermatoloških študijah doslej preučevali predvsem dve sestavini – retinol in aminofilin –, ki sta pri lokalnem nanosu občutno zmanjšali videz pomarančne lupine. Raziskave retinola so pokazale njegovo izjemno učinkovitost, ki temelji na njegovi sposobnosti, da spodbudi tvorbo kolagenskih vlaken, pri tem pa zmanjša razgradnjo kolagena ter izboljša mikrocirkulacijo.

Izboljšanje stanja dosežemo z dnevno uporabo losjona za učvrstitev kože.

»Ženskam nismo želeli ponuditi le še enega izdelka, ki veliko obljublja, vendar nima dolgoročnih učinkov,« pravi Michael Rudnick, mednarodni direktor za linijo Eucerin Sensitive Skin »zato smo se odločili, da lotiona, ki naj bi pomagal odpraviti pomarančasto kožo, ne bomo uvedli na tržišče, če predhodno ne bomo pridobili prepričljivih znanstvenih dokazov o njegovi učinkovitosti.« Novi Eucerin pH5 lotion za čvrsto kožo končno izpolnjuje te zahteve. Dermatološka študija je pokazala, da se po dveh mesecih vsakodnevne uporabe občutno zmanjša obseg stegen in pomarančast videz, koža pa postane čvrstejša. »Še vedno ne obljubljamo, da lahko ženske v nekaj dneh ali tednih odstranijo \’pomarančno lupino\’ s svoje kože,« dodaja Rudnick, »vendar smo razvili izjemno učinkovito rešitev za dolgoročno vsakodnevno nego kože.«

Posebej primeren za občutljivo kožo.

Pomembno je tudi dejstvo, da koža novi Eucerinov pH5 lotion za čvrsto kožo dobro prenaša. Losjon vsebuje aktivno učinkovino čisti retinol, ki je inkapsuliran v ciklodekstrinu. Zahvaljujoč tej vrsti inkapsuliranja koža učinkovino odlično prenaša, hkrati pa se poveča njena učinkovitost zaradi 50 % višje absorbcije v primerjavi s »prostim« retinolom. Klinična »in-use« raziskava4, izvedena v več centrih, v kateri je sodelovalo 180 dermatologov in več kot 880 žensk z občutljivo kožo, je pokazala izjemne rezultate: 99 % prostovoljk je ocenilo, da koža izdelek dobro do zelo dobro prenaša, 96 % dermatologov pa je izjavilo, da bodo izdelek priporočali še naprej.

In še nekaj nasvetov za hitrejše rezultate:

1.) Kljub hitremu tempu življenja in polnem urniku poskrbite, da se boste čim več gibali, saj je gibanje eden od ključev do uspeha.
2.) Čez dan spijte kar se da veliko tekočine ( vodo ali nesladkan čaj ), poskrbite za zdravo prehrano, na svoj urnik pa dodajte tudi redne obiske masažnih salonov.
3.) Z aktivnim hujšanjem celulita ne boste odpravili, temveč samo zmanjšali obseg maščobnih tkiv.
4.) Najbolj naraven način odpravljanja celulita je ročna masaža in vse kar pospešuje cirkulacijo.
5.) Vsaj trikrat na teden telesu privoščite masažno kopel z grobo rokavico, da povečate prekrvavitev in odpravo celulita.
6.) Prekrvavitev lahko pospešite tudi z ledenimi obkladki, katere polagate na prizadete dele telesa. Z ledeno masažo boste spodbudili kroženje krvi, pore se bodo zožile, vezno tkivo pa bo postalo čvrstejše in bolj napeto.
7.) Zelo priporočljivo živilo v boju proti nadležnemu celulitu je ananas. Ta sočni sadež vsebuje ogromno število encimov, ki vzpodbujajo prekrvavitev in pospešujejo izločanje vode in odpadnih snovi iz telesa.
8.) Če želite čim prej odplakniti vso nesnago in škodljive snovi iz telesa, si vsako jutro privoščite kozarec sveže stisnjene limonade.

Eucerin pH5 lotion za čvrsto kožo je na voljo v vseh lekarnah.

Priporočena maloprodajna cena: 9,39 EUR

Vsebina: 200 ml

promocisko obvestilo

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Kajenje slabo vpliva na kariero

13 junija, 2012 0