Tuesday, April 30, 2024

V Sloveniji kot prvi tovrstno storitev ponuja Inštitut za DNK analize. Set za odvzem DNK vzorca na osnovi sline, s katerim lahko sami naredite test na svojem domu, boste prejeli po pošti.  
To je prva ponudba te vrste storitev, ki tudi Slovencem omogoča, da si v zaupnosti svojega doma sami odvzamete vzorec sline z notranje strani ličnic. Nato vzorce pošljete na Inštitut za DNK analize, kjer jih bodo dali v analizo, rezultate pa dobite že v 10 do 15 dneh.  


Za 389€, kar je cena z 20% otvoritvenim popustom, vam bo omenjeni test z verjetnostjo 99,99% pokazal biološko razmerje med očetom in otrokom.

Testiranje starševstva je v Evropi zelo razširjeno, pa tudi popularno, vključno z znanimi osebnostmi, kot sta filmska igralka Liz Hurley in teniški igralec Boris Becker. V letošnjem letu pa se je v medijih pojavil tudi Mel Gibson, ki je bil v dvomih glede očetovstva še nerojenemu otroku.

Kakorkoli, angleški znanstveniki s tega področja so z raziskavami prišli do ugotovitev, da v splošni populaciji približno 4% moških vzgaja otroka, ki ni v biološkem razmerju z njimi.

Najbolj pogost razlog za DNK testiranje starševstva so dvomi očetov, ki ne opazijo podobnosti s svojimi otroki, oz. so slišali govorice, da so imele njihove partnerke ljubezensko zvezo z drugim moškim. Ti dvomi postajajo s časom vse večji in veliko število očetov se želi prepričati, ali vzgajajo otroka, ki je z njimi v genetskem razmerju. Zanimiv je tudi podatek z nekaterih evropskih trgov: na primer v Nemčiji in Veliki Britaniji je skoraj polovica naročnikov za DNK test ženskega spola.

Za več informacij pojdite na www.dnk4you.com.

Kategorija:   Novice, Starševstvo
Naslednji prispevek

Motnje menstruacije – alternativno zdravljenje

13 junija, 2012 0