Tuesday, April 30, 2024
13 junija, 2012

Negovalna postelja – učinkovita pomoč ležeči osebi

By 0 1005 Views

Značilnost take postelje je, da ima možnost elektronskega ali ročnega dvigovanja hrbtnega dela, bolj izpopolnjene izvedbe pa imajo ležišče trikrat lomljeno, tako je možno spreminjati kot hrbtnega naslona, ter tudi naklon nadkolenskega in podkolenskega dela. Vse spremembe ležišča lahko pri kakovostnejši postelji izvede bolnik sam, s pomočjo ročnega komandnega stikala za elektromotorni dvig/spust posameznih delov ležišča.  V osnovnem položaju pa je sicer taka postelja popolnoma podobna običajni postelji.


www.SlikoMat.com www.SlikoMat.com

Dodatno je postelja lahko opremljene s trapezom, s pomočjo katerega se oseba laže premika/dviga, varovalno ograjo, nosilcem za urinsko vrečko/posodo,  lahko pa tudi s stojalom za infuzijo.

Za lažjo nego osebe je pri bolj izpopolnjenih izvedbah postelje možno tudi spreminjanje (dviganje, spuščanje) celotne višine ležišča.
Za omogočanje premikanja po prostoru so postelje lahko opremljene s kolesi s posamično ali centralno zavoro.

Osebam, ki so »priklenjene« na posteljo, so za preprečevanje in zdravljenje preležanin namenjene antidekubitusne blazine in nadvložki. Ti zmanjšujejo pritisk izpostavljenih delov telesa na podlago ležišča, oziroma omogočajo enakomerno razporeditev teže telesa po blazini pa tudi zmanjševanje strižnih sil in trenja na telo/kožo, kar vse preprečuje nastanek razjed zaradi pritiska.

Bambino priporoča:

Podjetje Simps’S d.o.o. proizvaja in v svojih specializiranih prodajalnah – Sanitetni center Simps’S – nudi kakovostne negovalne postelje, ki omogočajo enostavno nastavljanje ležišča, da je bolniku čim bolj olajšano dolgotrajno ležanje. Postelje so lahko dodatno opremljene (trapez, ograja, nosilec za urinsko vrečko/posodo, stojalo za infuzijo).
Podjetje nudi tudi širok izbor blazin in nadvložkov proti razjedam zaradi pritiska.

Kategorija:   Novice, zdravje
Naslednji prispevek

Z reševanjem križank proti demenci

13 junija, 2012 0