Tuesday, April 30, 2024

Ameriški znanstveniki pa se s tem rezultatom niso zadovoljili. Zaradi vse večjega števila skokov čez plod jih je zanimalo, kaj povzroča nezvestobo pri moških in kaj pri ženskah. Na poti pravega odgovora so analizirali podatke dvoletne raziskave, v kateri je sodelovalo 78 kandidatov, starih dvajset in enaindvajset let. Sodelujoči so morali postavljati vprašanja o zvestobi svojim partnerkam oz. partnerjem.


Strokovnjaki so že imeli podatke o njihovemu odnosu s starši, npr. ali so se razumeli, si zaupali, ali so se počutili ljubljene v otroštvu, kako so se odzvali na prerekanje s prijatelji v najstništvu, ipd.

Znanstveniki so zaključili, da je za zvestobo najbolj odločilen faktor dober odnos z mamo že v zgodnjem otroštvu. Moški in ženske, ki so uživale materino ljubezen in nežnost v zgodnjem otroštvu, so lažje premagovali težave s prijatelji v najstništvu, ter bili bolj predani ljubezni v odrasli dobi. Prav nič ne preseneča, trdijo raziskovalci, da predanost obeh partnerjev odloča o tem ali bosta ostala za vedno skupaj ali ne. Ljudje z enakim pogledom na zvestobo imajo večjo verjetnost dolge in uspešne zveze, kot pari, kjer en partner v zvestobi ali nezvestobi izstopa.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Tabletka za večno mladost prihaja čez deset let

13 junija, 2012 0