Tuesday, April 30, 2024

Med kontracepcijske tablete z nižjo vsebnostjo estrogena uvrščamo tablete, ki vsebujejo manj kot 20 mikrogramov sintetičnega estrogena. Kontracepcijske tablete, ki vsebujejo 20 ali več mikrogramov estrogena pa se smatrajo za tablete s standardnim ali normalnim odmerkom estrogena.


Ženske, ki so jemale kontracepcijske tablete z normalnim odmerkom estrogena, so imele nižje tveganje nastanka bolečine v mali žlički.

Razlike bolečin med orgazmom pri ženskah, ki so jemale kontracepcijske tablete s standardnim odmerkom estrogena in ženskam, ki kontracepcijskih tablet niso jemale, niso bile opažene.

Omenjene informacije bodo zdravnikom pomagale povezati vsebnost hormona estrogena in hormonske terapije, ter bolečine, piše American Urological Association.

Ženskam, ki jemljejo kontracepcijske tablete z nizko vsebnostjo estrogenov in med orgazmom čutijo bolečino svetujemo, naj se ob morebitni zamenjavi kontracepcije pogovorijo s svojim zdravnikom. Kljub vsemu pa so kontracepcijske tablete z višjo vsebnostjo estrogena povezane z drugimi tveganji kot je npr. tvorjenje krvnih strdkov in možganska kap.

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Kaj ženske delajo za moškim hrbtom?

7 maja, 2013 0