Tuesday, April 30, 2024
13 januarja, 2019

5 načinov, kako starši ostanemo zdravi ko so naši otroci bolni

By 0 1098 Views

Ker je sezona grip in prehladov že tukaj, danes z vami delimo 5 načinov, kako preprečiti prve znake bolezni, tudi ko so naši otroci bolni.


1. Dam začnemo s kozarcem tople vode z limono.
Vodo spijemo na tešče, vanjo lahko dodamo tudi malo kurkume in ingverja. Pomembno je, da hidriramo telo skozi cel dan in mu tako privoščimo zadostno količino tekočine.

2. Zdrav zajtrk je ključ do preprečevanja bolezni.
Bojevanje z bacili se začne že pri zajtrku. Večina nutricionistov vam bo znala povedati, da je za zajtrk pomembno pojesti nekaj proteinskega kot je riba, mlečni izdelki, jajca, meso, fižol, tofu. S temi sestavinami pomagamo spodbuditi imunski sistem, ki nas drži pokonci skozi ves dan.

3. Če se nas nekaj loteva, se poslužimo vitamina C.
Kot dokazujejo nekatere študije, lahko visoke doze vitamina C ali cinka pomagajo omejiti čas trajanja prehlada. Tudi če ste že bolni, vam vitamin C lahko pomaga in omili simptome.

4. Zaužijmo čim več hrane bogate z vitaminom C in drugimi vitamini, ki ojačajo naš imunski sistem.
Paprika, brstični ohrovt, brokoli in morska trava vsebujejo kombinacijo vitaminov C, A in D ter dobro vplivajo na naš imunski sistem in ga ojačajo.

5. Privoščite si čim več spanca in počitka.
Čeprav je to lažje reči kot narediti ob majhnih otrocih, si vsaj tiste trenutke, ki si jih lahko vzemite proste in se odpočijte. Najpomembnejši je seveda nočni spanec, ki naj bi trajal več kot 6 ur. V kolikor spite manj kot 6 ur, je verjetnost, da boste zboleli 5% večja.

Kategorija:   mama, Nasveti
Naslednji prispevek

Svojega otroka boste v sebi nosila še dolgo po rojstvu

26 januarja, 2019 0