Wednesday, February 28, 2024

Ženske se še vedno niso prilagodile ideji priložnostnega seksa, je pokazala raziskava strokovnjakov univerze Durham. Polovico izprašanih žensk prevevajo negativni občutki vezani na avanturo za eno noč.


Veza pred avanturo

»To da ženske avanturi dodeljujejo negativne ocene samo govori o tem, da se ženske kljub liberalizaciji družbe še vedno niso prilagodile kratkotrajnim skokom v tujo posteljo,« je dejala profesorica Anne Campbell.

Moški so genetsko predispozicionirani tako, da težijo k razmnoževanju s čim večjim številom partnerk in kratkotrajne seksualne veze doživljajo pozitivno in popolnoma naravno, z razliko od žensk, ki jim je kvaliteta pomembnejša od kvantitete. Ženske se raje posvečajo iskanju genetsko kvalitetnega partnerja, kar v praksi pomeni, da jih iskanje ustreznega partnerja podzavestno motivira in daje prednost pred številom oseb s katerimi imajo razmerje. Številne ankete o seksualnem obnašanju in razmišljanju so pokazale, da se pripadnice lepšega spola pogosto podajo v avanturo takrat, ko verjamejo da obstaja vsaj minimalna verjetnost nastanka resne veze.

»Če gledamo na stvar z aspekta evolucije vemo, da ženske nosijo breme vzgoje in brige za potomce. Prav zaradi tega sta za njih izrednega pomena izbira ustreznega partnerja in zvestoba, da kasneje mož ne bi dvomil ali skrbi za svojega otroka,« pojasnjuje Campbellova.

Iskanje super genov

Biologi so nedavno odkrili, da bi lahko ženske s »spanjem« z večjim številom moških, pridobile genetsko raznolikost svojih otrok.

Raziskava o enkratnih avanturah, v kateri je sodelovalo 1743 žensk in moških je pokazala, da imajo ženske veliko bolj negativno mnenje o priložnostnem seksu, kot je o njem mnenje moških. Moški svoje avanture vedno obešajo na veliki zvon, bližnji prijatelji vedo vse in še več o njihovih seksualnih izletih. Zaupajo zato, ker se tedaj počutijo uspešno, še posebno če je bila partnerica všeč tudi prijateljem. Po avanturi so moški nabiti s samozavestjo, ter se počutijo privlačnejši, kar pri ženskah ni običajno.

Ženske se po priložnostnem seksu počutijo izkoriščene in jim je pogosto žal, zato ne želijo, da njihova sredina izve za dogodek.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

»Pozitivni« holesterol preprečuje demenco?

13 junija, 2012 0