Tuesday, February 27, 2024

Spet so prišli najlepši dnevi in tedni v letu. Vse se blešči v barvah, pisane lučke na drevesih, smeh in veselje v ljudeh.


Pa je res radostno, kot zgleda ali se igramo igro vlog, kako nam je lepo? Vse je odvisno od nas samih. Vsak je svoje sreče kovač, vsak se odloča sam ali pa se tudi ne.

Kaj narediti, kdaj se odločiti, da bo lepo in za nas najbolje? Ali se o tem odločajo naši starši, kako so nas vzgajali, naučili ali kakšno izkušnjo smo dobili v otroštvu?

Imeti veliko, dobiti vse, doseči kar želimo. Vse to nas pripelje do tega, da težko prenesemo poraze, postanemo nezadovoljni, vzkipljivi in jezni. Ali pa dobiti malo, skromno in biti vesel drobnih malenkosti? To je veliko težje, sploh danes v tem potrošniškem svetu, ki ponuja vse in več. Pozabili smo, kaj največ pomeni, kaj ti da res srečo. Sreča je, če imaš okoli sebe ljudi, ki te imajo radi in ki jih imaš rad ti, da si zdrav, sit in ti je toplo, da te kdo posluša in želi biti čim več časa s tabo, da se mu ne mudi oditi kam, da skupaj kaj naredita, si srečo delita. Kaj ti bodo vsa bogastva sveta, če pa si sam ob njem in ga nimaš s kom deliti? Največja sreča je dati drugemu nekaj, kar res potrebuje. Danes je veliko ljudi, ki nimajo osnovnih stvari od hrane, obleke in drugega. Poskusite jim pomagati in boste videli, kakšno srečo boste dobili. Kako bo vaš advent lepši. Spomnite se bolnih, ostarelih in pomoči potrebnih. Karkoli boste naredili za njih vas bo obogatilo, razveselilo, bolj kot karkoli drugega.

Advent je čas za umiritev. Tako kot narava tudi ljudje potrebujemo počitek. Ne hitite naprej kot večina ljudi, poskusite se posvetiti svojim bližnjim, še posebej svojim otrokom. Bolj kot darila potrebujejo vas in vaš čas. Vse se vrača. Na vašo starost vam bodo to tudi vrnili.

Marija Bajec

Kategorija:   mama, Nasveti