Sunday, April 21, 2024

Moški, ki se najdejo pred izbiro žensk, katerih dolžina nog pomeni polovico telesne višine in žensk, katerih dolžina nog prekaša dolžino preostalega telesa, raje izberejo proporcionalno skladnejše grajene ženske, je pokazala raziskava.


V raziskavi, ki so jo izvedli s pomočjo fotografij različno grajenih žensk, je sodelovalo 1.000 moških in žensk. Moški so na podlagi fotografij izbirali njim privlačne ženske, ženske pa so skušale ugotoviti moško izbiro.

Rezultati so bili dokaj presenetljivi. Ženske so bile prepričane, da bodo moškim privlačnejše dolgonoge lepotice, vendar so moški izbrali proporcionalno skladnejše grajene ženske.

Presenečeni so bili tudi raziskovalci fakultete Weistminster, ki je izvedla raziskavo. Prepričani so bili, da je percepcija moških misli in dolgih ženskih nog, povezana z dobrim zdravjem in privlačnim videzom.

Vzroka za rušenje mita še niso odkrili. Raziskovalci sumijo, da gre za podzavestni strah ekstremnega odstopanja od povprečja. Npr. ženske z dolgimi nogami imajo ponavadi ožje boke, kar bi lahko kazalo na težave z nosečnostjo in porodom. Spolna privlačnost pomeni naravni reprodukcijski nagon, ki bi lahko bil ključen element za tako nepričakovane rezultate.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Brazilska depilacija izkoreninila sramne uši

17 januarja, 2013 0