Friday, June 14, 2024

Če imate reden mesečni menstrualni ciklus, je najzgodnejši in najbolj zanesljiv znak nosečnosti izostanek menstruacije.V prvih nekaj tednih nosečnosti boste morda imeli krvavitev, ki je podobna zelo lahki menstruaciji, z nekaj madeži ali le z malo izgube krvi. To se imenuje implantacijska krvavitev. Vsaka nosečnost je drugačna in ne bodo vsi opazili vseh teh simptomov.


Lahko se počutite tudi zelo slabo  ali imate občutek , da ste bolni. To imenujemo jutranja slabost, vendar se lahko pojavi kadarkoli čez dan. Eden od znakov je tudi občutek utrujenosti in sprememba razpoloženja. Hito postanemo čustveni in jezni tudi iz najmanjših razlogov. Znak, ki ga večina ženskih dobi a moški ne marajo, je znak hrepenenja po hrani , ki jih običajno ne bi jedle . Mogoče hrepenenje po kakšni ribi ali drugi hrani, ki ti prej niso bile všeč.

Če ste vse te znake opazili pri sebi vam priporočamo, da opravite test nosečnosti, saj ste zagotovo noseča , če pa imate simptome a vam test pokaže negativno vam svetujemo, da počakate en teden in poskusite znova opraviti test. Lahko pa tudi obiščete zdravnika, če se želite bolje prepričati.

Kategorija:   Nosečniški znaki